ArcGIS-platform

Woensdag 21 september, 14.00 – 17.00 uur Penn Room

GEONIS in Nederland (14.00 - 14.45 uur)

GEONIS is een uitbreiding op het ArcGIS-platform en al enige jaren in gebruik bij Nederlandse (overheids) organisaties als waterschappen en gemeenten. Hoe integreert een oorspronkelijk utility gedreven oplossingsframework in de Nederlandse context? Onder meer voorbeelden van de BGT het door Deltares net ontwikkelde D-Hydro staan centraal. Naast de huidige stand van zaken en enkele integratievoorbeelden vertellen wij u ook graag over de toekomstige ontwikkelingen. GEONIS door het platform heen betekent dat naast de huidige mogelijkheden, in de nabije toekomst ook de integratie in ArcGIS Pro en de mobiele oplossingen een feit is. Geocom neemt ons even mee in de toekomst met enkele aansprekende live demo’s.

Maarten de Jong, solution architect, Esri Nederland
Maarten de Jong werkt 8 jaar bij Esri Nederland als solution architect. Hij is als implementatieconsultant betrokken bij complexe migratietrajecten, performance-onderzoeken, opzetten van de beveiliging en de inrichting van geodatabases.

Jan Heida, business developer , Esri Nederland
Jan is vanuit zijn waterschapservaring al jaren actief als adviseur bij waterschappen. Hij maakt de brug tussen primair processen en ondersteuning met GIS.Melanie Meuter, technical sales consultant and GEONIS gear product manager, Geocom Informatik AG
Melanie Meuter is werkzaam bij Geocom sinds 2012. Projecten waar Melanie onder andere aan heeft deelgenomen, zijn: het creëren van gevaarkaarten, het maken van interactieve visualisaties van de natuurlijke gevaren, sales & marketing projecten en mobiele GIS projecten. Haar motto is: Do one thing a day that scares you  

Ontzorging van de infrastructuur (15.15 - 16.00 uur)

Organisaties zoeken steeds vaker naar ontzorging van de benodigde infrastructuur voor ArcGIS Server, maar hebben hier nog geen ervaring mee. Deze sessie staat stil bij wat er bij het onderbrengen van een eigen ArcGIS Server bij een provider komt kijken en hoe je ervoor zorgt dat het eindresultaat voldoet aan de wensen van de organisatie.

Gertjan van den Bersselaar, manager professional services, Esri Nederland
Als manager en consultant ondersteunt Gertjan van den Bersselaar organisaties bij het gebruiken, aanpassen en beheren van hun ArcGIS-platform. Hij heeft een achtergrond in Service Delivery Management en ICT Project & Proces Management en kent de abstracte principes in het werk, evenals het dagelijkse werk.

Arjen Pluim, manager support, Esri Nederland
Sinds 2001 ondersteunt Arjen Pluim vanuit de afdeling Support een ieder die worstelt met een technisch vraagstuk bij het werken met ArcGIS. Passie voor het helpen van mensen, puzzelen en de techniek achter het ArcGIS-platform vormt de drijvende kracht achter Esri Nederland Support en Arjen.

 


Huidige status en road ahead GeoWeb (16.15- 17.00 uur)

GeoWeb 5.1 biedt veel nieuwe mogelijkheden. De tijd staat echter niet stil. In de komende versies van GeoWeb zal de verdere integratie in het Web GIS een feit worden. In deze sessie wordt er gekeken naar de nieuwe mogelijkheden van de HTML5 viewer van GeoWeb 5.1 en de mogelijkheden voor mobiele toepassingen van GeoWeb. Daarnaast wordt er een doorkijk gegeven naar de toekomstige ontwikkelingen. Ook zal er kort aandacht worden besteed aan de integratie van GeoWeb met Geocortex Analytics (voorheen Geocortex Insight/Optimizer).

Marina Bösche, support engineer, Esri Nederland
Marina Bösche heeft als GIS-specialist ruim 10 jaar ervaring in het gebruik van ArcGIS en is inmiddels 4 jaar werkzaam als support engineer bij Esri Nederland. In deze functie ondersteunt ze klanten bij vragen over ArcGIS. Daarnaast verzorgt Marina GIS-trainingen en geeft ze presentaties tijdens eerdere edities van de Esri GIS Tech en Esri GIS Conferentie.           

René Colijn, productmanager, Esri Nederland
René is al meer dan 20 jaar actief in het veld van geografie en beheer, waarvan ruim 10 jaar bij Esri Nederland.
  [Terug naar programma-overzicht]