Effectief informatie communiceren

Woensdag 21 september, 16.15 – 17.00 uur Mees Auditorium

Kansen door rekenwebservices en geo-informatie (16.15 - 16.35 uur)

Stikstof heeft effecten op het klimaat, ecosystemen en de menselijke gezondheid. De Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) pakt deze problematiek aan, onder meer met rekenwebservice AERIUS Connect. Bij een locatie is het direct duidelijk waar stikstof een probleem is. Dit is belangrijk en effectief bij processen in ruimtelijke ordening. Bij geo-informatie draait het allang niet meer om alleen datawebservices, geavanceerde rekenwebservices worden steeds belangrijker. Dit bespaart tijd.

Thomas Merkus, Student, GIMA
Thomas Merkus is masterstudent Geographical Information Management and Applications (GIMA). Hierbij richt hij zich op het managen en toepassen van geografische data en applicaties.

 

Michiel Schram, Adviseur GIS&ICT, Sweco Nederland
We kunnen betere beslissingen nemen door het modelleren en in kaart brengen van onze wereld, stelt Michel Schram. Verifieerbare en reproduceerbare geo-informatie staan voor hem hierbij centraal. Zijn specialiteit is het implementeren van GIS & ICT in het werkproces. Michiels strategie is om zich op de mensen en de processen, die hun voordeel kunnen doen met geo-informatie, te focussen.

 

Gemeente Stadskanaal geeft ondernemers inzicht in vastgoed (16.40 - 17.00 uur)

Snelle en effectieve informatie. Dat is wat de gemeente Stadskanaal haar ondernemers wil bieden. De Locatie Monitor voor bedrijventerreinen geeft inzicht in welke kavels beschikbaar zijn en welke bedrijfspandenpanden kunnen worden gehuurd. Ondernemers melden zelf hun pand aan en de contentspecialisten van Economische Zaken houden de regie! Op een eenvoudige manier bedrijfsruimte zoeken!

Hindrik Wester, Geodata-analist, Gemeente Stadskanaal
Na bijna drie jaar op de GIS-afdeling van Economische Zaken in Assen werkzaam te zijn geweest is Hindrik Wester sinds begin januari 2015 werkzaam bij de gemeente Stadskanaal als geodata-analist. Naast het ondersteunen van beleid met analyses is Hindrik actief binnen het jonge ambtenaren netwerk en betrokken bij de opbouw van het geo-portaal.

Michel Veenma, accountmanager bedrijven, Gemeente Stadskanaal
Michel is vrolijk, enthousiast en zet zich voor meer dan 100% in voor alle ondernemers in de gemeente Stadskanaal. Doordat Michel een commerciële achtergrond als accountmanager heeft spreekt hij de taal van de ondernemer, wat goed van pas komt bij zijn rol binnen het team Economische Zaken. Hij is trots op Oost–Groningen en dus ook op de gemeente Stadskanaal.                                        

 

 [Terug naar programma-overzicht]