Innovatie in workflow

Woensdag 21 september, 15.15 – 16.00 uur Van Oldenbarnevelt Room

Baggeren 2.0: workflow-ondersteuning met GIS-applicatie (15.15 - 15.35 uur)

Voor de baggerwerkzaamheden in Voorne-Putten heeft ANS Verkeer & Ruimte het grootste deel van de workflow uitgevoerd of ondersteund in ArcGIS. Ontvangstplichtigen, veldmedewerkers, het klantcontactcentrum en management werkten samen in een gedeelde omgeving. Iedereen was op de hoogte van de meest up-to-date staat van het project.

Pim Speel, GIS Specialist, ANS Verkeer & Ruimte
Met een achtergrond in Sociale Geografie / Planologie en GIS is Pim, via ANS Verkeer en Ruimte, langzaam aan de baggerwereld ingerold. Hier werkt hij hard om de afstand tussen (en binnen) opdrachtgevers en belanghebbenden te verkleinen en de werkprocessen voor elke partij zo soepel mogelijk te laten verlopen.


Belinda Boekee, Directeur, ANS Baggermanagement
Oorspronkelijk is Belinda Boekee begonnen in het waterbeheer. Tussendoor is Belinda afgestudeerd aan de Montfoort University (Milieukwaliteitsmanagmeent, verandermanagement) en in 2007 begonnen met het bedrijf dat later de ANS Adviesgroep werd. Ze werkt nu met een enthousiaste groep ondernemers die elkaar versterken in hun verschillende werkvelden, met als focus het baggermanagement.

 

 

Bodemonderzoek: slimmer, sneller, beter (15.40 - 16.00 uur)

De traditionele aanpak van bodemonderzoek vertraagt graafwerkzaamheden van aannemers in de kabel- en leidingenmarkt en is te duur. Voor storingsmonteurs was het zelfs onmogelijk om tijdig informatie te hebben over risicovolle graaflocaties. Een druk op de knop is voldoende om zo nodig aanvullend onderzoek te doen.

Christiaan Jolly, GIS analyst, MWH Global
Van jongs af aan was Christiaan Jolly al geïnteresseerd in de wereld om hem heen en later raakte hij geïnteresseerd in economische, ruimtelijke en maatschappelijke vraagstukken. Na het doorlopen van de studie Earth Sciences & Economics Msc is Jolly in 2014 bij MWH Global aan de slag gegaan als consultant op het gebied van bodemverontreiniging en GIS.

Rik de Visser, Manager Bodem, MWH Global
Rik de Visser is verantwoordelijk voor het werkveld bodemadvies. In die rol geeft hij leiding aan de ontwikkeling van de nieuwe businesmodellen, contractvormen en instrumenten die in dit werkveld nodig zijn.

 [Terug naar programma-overzicht]