Inwinning

Woensdag 21 september, 16.15 – 17.00 uur Van Oldenbarnevelt Room

GIS en drones: gegevens inwinnen in no-time (16.15 - 16.35 uur)

Zijn er wijzingen in het werkgebied en is daardoor de luchtfoto of het hoogtemodel niet meer actueel? Fotogrammetrie door middel van drones in combinatie met Drone2Map maakt het mogelijk binnen enkele uren gegevens in te winnen en informatieproducten te generen om mee aan de slag te gaan. Op deze manier is het mogelijk om gegevens snel actueel te maken.

Tjako Smit, Adviseur Geo-ICT & Geo-Info, MUG Ingenieursbureau
Als GIS-adviseur is Tjako Smit nauw betrokken bij ontwikkelingen in de markt. Met zijn brede kennis van het ArcGIS-platform, het meebouwen en ontwikken van GEONIS Blaeu bij de Waterkracht-waterschappen, is Tjako altijd op zoek naar de beste oplossing bij het probleem. In een masteronderzoek verdiept hij zich in stereofotogrammetrie en puntenwolken voor dijkbeheer.

 

Jeroen Waanders, Adviseur gegevensbeheer, Waterschap Drents Overijsselse Delta
Jeroen Waanders is sinds 2000 werkzaam bij waterschap Drents Overijsselse Delta en haar voorganger waterschap Groot Salland. Hij had verschillende functies en is sinds 2013 adviseur gegevensbeheer. In deze functie heeft hij in de afgelopen jaren gewerkt aan het optimaliseren va het gegevensbeheer, een rol in de gegevensinwinning en het onderzoeken van mogelijkheden dit efficiënter te doen.

 

 

Ketensamenwerking in de bos- en natuursector met het ArcGIS-platform (16.40 - 17.00 uur)

ArcGIS Online biedt de gehele keten van bos-eigenaar tot en met aannemer en houtafnemer een ideaal platform om optimaal samen te werken. De kaart is de basis voor veel activiteiten. Tijdens deze presentatie deelt Borgman Beheer Advies enkele van hun ervaringen en schetst zij haar visie op de rol van het ArcGIS Online platform t.b.v. ketensamenwerking in de toekomst.

David Borgman, Directeur, Borgman Beheer Advies
David Borgman heeft zijn master Bedrijfswetenschappen behaald aan de Wageningen UR, met een focus op ketensamenwerking in de groene sectoren. Afgelopen jaren heeft David zich met name gericht op ketensamenwerking in de bos- en houtketen. Met zijn inzicht in zowel de functionele kant van ArcGIS als de bedrijfskundige kant van ketensamenwerking in de bos- en natuursector heeft hij met zijn bedrijf de kaart nog belangrijker gemaakt.

 

Liedeke Reitsma, Projectleider GIS, Borgman Beheer Advies
Liedeke Reitsma (ing. ) heeft ruim 10 jaar ervaring met ArcGIS en is de centrale spil op GIS-gebied binnen Borgman Beheer Advies. Als één van de eerste GIS-medewerkers heeft zij het ArcGIS Online-platform omarmt en zowel binnen haar eigen organisatie als daarbuiten ten volste benut.

 

[Terug naar programma-overzicht]