Mobiel werken

Woensdag 23 september, 14.00 – 14.45 uur Mees Auditorium

Veldwerk zonder papier, is dat mogelijk? (14.00 - 14.20 uur)

Veldwerkers bij een bodemkundig adviesbureau reizen vanwege wet- en regelgeving met veel papier door het hele land. Denk aan formulieren van de LMRA, veldwerkersverslag opdrachtformulier, verwachte verontreiniging, kwaliteitsborging, boorplan KLIC-melding, MOOR-melding en BRL-papieren. Het grootste risico? Het missen van net dat ene toch belangrijkste formulier. Door de hele workflow van aanvraag tot eindanalyse te verwerken in een GIS is papier eigenlijk overbodig geworden.

Jacco Wanders, Senior GIS specialist, MWH Global
Als projectleider is Jacco Wanders nauw betrokken bij alle expertisegebieden. Hij is verantwoordelijk voor de analyse en presentatie van ruimtelijke informatie binnen projecten. Daarnaast ontwikkelt Jacco specifieke (GIS/database-)tools waarmee de vaak complexe informatie binnen projecten eenvoudig toegankelijk wordt gemaakt.

Patrick Smit, GIS specialist, MWH Global
Als GIS specialist wordt Patrick Smit betrokken bij alle expertisegebieden. Hij is verantwoordelijk voor de analyse en presentatie van ruimtelijke informatie binnen projecten. Daarnaast ontwikkelt Patrick specifieke (GIS/database-)tools waarmee de vaak complexe informatie binnen projecten eenvoudig toegankelijk wordt gemaakt.


Het nieuwe werken voor buitendiensten (14.25 - 14.45 uur)

Dunea laat zien hoe het gebruik gemaakt heeft van nieuwe technologieën om het buitendienstproces radicaal aan te passen. Plannen is passé...  ondernemerszin en spelenderwijs doelen realiseren it is! In de presentatie komt een voorbeeld aan bod hoe locatie gebaseerd werken in combinatie met de juiste mindset van een manager tot iets moois kan leiden. 

Geert Geitenbeek, Teammanager Buitendienst Klant, Dunea
Als manager buitendiensten heeft Geert Geitenbeek zich altijd bezig gehouden om de van oudsher conservatief ingerichte buitendienstprocessen te moderniseren en de medewerkers te laten bloeien. Zo'n 10 jaar geleden experimenteerde hij Geitenbeek met ‘slimme’ location based oplossingen op de TomTom. Inmiddels heeft hij zijn droom waargemaakt. 

Mathijs Haaksma, Projectmanager, Dunea
Als projectmanager heeft Mathijs Haaksma een breed scala van projecten uitgevoerd voor Dunea. De laatste jaren heeft hij zich vooral beziggehouden met enterprise mobility, procesoptimalisatie op basis van Lean en de invoering van Het Nieuwe Werken bij Dunea. 


Donderdag 22 september, 16.15 – 17.00 uur Penn Room

Mobiel werken met app Collector for ArcGIS en GeoWeb (16.15 - 16.35 uur)

Bij de provincie Zuid-Holland gebruiken medewerkers een Windows-tablet. Zo'n zestig mensen gebruiken binnen en buiten de organisatie de tablet rondom het beheer van groen. In het veld maken ze met de app Collector for ArcGIS meldingen. Op kantoor worden deze meldingen met GeoWeb beoordeelt. Dit maakt het werkproces eenvoudiger en sneller.

Bart Spee, Adviseur/projectleider Geo, Provincie Zuid-Holland
Bart Spee is al jaren werkzaam met geo-informatie bij de provincie. Van functioneel beheer tot projectleider en adviseur.

Abebe Assefa, Functioneel beheerder geo, Provincie Zuid-Holland
Abebe Assefa heeft ruime ervaring met geodata beheren, geo-analyses en mobiele GIS-toepassingen.

 


Hoe Survey123 for ArcGIS de dijkinspectie helpt te verbeteren (16.40 - 17.00 uur)

Droge voeten en schoon water: dat is de opgave van de waterschappen. Om ervoor te zorgen dat deze dijken veilig zijn en blijven, worden ze dagelijks door de waterschappen geïnspecteerd. Na dijkafschuivingen in de afgelopen jaren, in bijvoorbeeld Wilnis, is gestart met een kwaliteitsverbetering van deze belangrijke inspecties. Om dit te bereiken, is de Digigids gemaakt.

Ruben Bruijning, Medewerker Geo-Data, Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard/Stichting Wateropleidingen
Ruben Bruijning is bijna 15 jaar werkzaam als Medewerker Geodata bij HHSK daarnaast is hij nu 7 jaar docent Stichting Wateropleidingen. Zijn expertise ligt op het gebied van innovatieve applicaties.

 

[Terug naar programma-overzicht]