Utility

Donderdag 22 september, 16.15 – 17.00 uur Leeuwen Room

Hoe laat je niet GIS-specialisten leidingnetten ontwerpen (16.15 - 16.35 uur)

Vitens wil haar projectmanagers, die geen GIS-specialisten zijn, zelf leidingnetten laten ontwerpen en dimensioneren. Zo’n ontwerptool was niet beschikbaar, daarom heeft Vitens een webapplicatie laten ontwikkelen door Tensing GIS Consulting. Deze tool is gebaseerd op het ArcGIS platform i.c.m. FME Server. Tijdens deze presentatie vertellen we hoe vanuit de klantvraag een technische oplossing gerealiseerd is, en zullen we deze ook presenteren.

Tim van der Weyden, GIS Developer, Tensing GIS Consulting
Tim is na zijn studie Technische Informatica via de Nederlandse archeologie in contact gekomen met GIS. Na enkele jaren als GIS Specialist binnen de archeologie gewerkt te hebben is hij bij Tensing begonnen, waar hij zijn passie voor software ontwikkeling en GIS kon combineren. Eerder werkte hij aan projecten voor o.a. het Kadaster, Schiphol en Vitens. Op dit moment is Tim werkzaam bij het Ministerie van Economische Zaken.


Wybren de Jong, Informatie Analist, Waterbedrijf Vitens
Wybren de Jong is bij Vitens informatie analist binnen het Geo- en Assetmanagementdomein. In dat kader was hij verantwoordelijk voor het opstellen van de requirements voor het ontwerptoolproject en heeft hij het inhoudelijk project begeleid.Big data op de kaart via een koppeling tussen ArcGIS en SAP HANA (16.40 - 17.00 uur)

ArcGIS en SAP HANA koppelen, hoe werkt dat? Hana is de nieuwe database (in-memory) van SAP, waarmee analytics, realtime insights, productiviteitsverbetering en big data haalbaar zijn. Oude methodes werken niet altijd even goed meer. Ordina deelt ervaringen en opgebouwde kennis om een koppeling met ArcGIS soepel te laten verlopen. Het ontsluiten van miljoenen, miljarden, records is goed mogelijk.  

Reginald Sprinkhuizen, Senior GIS Consultant, Ordina Nederland B.V.
Reginald Sprinkhuizen werkt nu zo'n 10 jaar met GIS en heeft zeer uiteenlopende projecten gedaan. Door zijn uitgebreide (25+ jaar) ervaring met Oracle is dit een rode draad, maar het GIS-gebied vindt hij zoveel breder. Op dit moment is Reginald in een project bezig via SAP HANA grote hoeveelheden data (meer dan 1 miljard records) te ontsluiten.

 


   

 [Terug naar programma-overzicht]