Esri GIS Tech
Dinsdag 10 april 2018 | Rotterdam

middagprogramma

Dinsdag 10 april, 13.30 - 17.00 uur leeuwen room 

Inrichtingskeuzes bij ArcGIS Enterprise en bij de migratie naar Web GIS (13.30 - 14.30 uur)

Vanaf 10.5 is de architectuur van het ArcGIS-platform op een aantal vlakken veranderd. Dit geeft organisaties meer mogelijkheden om de kracht van een Web GIS te benutten. Maar daar moeten wel inrichtingskeuzes voor worden gemaakt. Deze sessie geeft een overzicht van inrichtingskeuzes en verbanden. Migratie van stand-alone ArcGIS Server naar een Web GIS wordt behandeld. En laat zien dat een Web GIS kansen biedt om informatie anders in te richten.
* Gericht op GIS-adviseurs, managers en architecten


Maarten Tromp - solution architect

Maarten Tromp is fysisch geograaf en heeft vanaf het begin van zijn loopbaan de focus gelegd op de ICT-kant van de geografie. Het integreren van GIS in het bestaande ICT-landschap van organisaties (en natuurlijk andersom) is zijn specialiteit.


Boris Minnaert - enterprise architect

Boris ondersteunt commerciële en overheidsorganisaties bij het succesvol toepassen van geo-informatie in een bedrijfsarchitectuur. Hij is opgeleid als wiskundige en als enterprise architect. Boris werkte 16 jaar bij IBM en werkt sinds 2012 bij Esri Nederland, waar hij voorzitter is van de Architecture Board.

maak een web gis succesvol in de organisatie (14.45 - 15.45 uur)

Een Web GIS verbindt de deskundigen in een organisatie met elkaar. Als de inrichtingskeuzes van een Web GIS zijn bepaald (sessie 1) is er vooral aandacht nodig voor (interne/externe) klanten en hun informatiebehoefte. In de sessie worden eigen ervaringen van Esri-medewerkers en praktische handvatten gedeeld om vanuit de IT-kant verbinding te zoeken met de (geo-)informatiedoelstellingen van de organisatie. En om zo uiteindelijk de juiste (technische) implementatiekeuzes te maken. 
* Gericht op GIS-adviseurs, managers en architecten

Lisette Verzijl - senior business developer

Lisette Verzijl is in 1997 afgestudeerd aan de TU Delft, faculteit Geodesie en daarna gaan werken bij Esri Nederland. Door uiteenlopende functies als trainer, consultant, manager en business developer heeft zij bij veel klanten gezien wat de toepassingsmogelijkheden en de uitdagingen zijn bij het implementeren van GIS.

Marco Wagemakers - solution architect

Marco Wagemakers heeft meer dan 10 jaar ervaring met het ArcGIS-platform. Hij combineert altijd zijn passie voor technologie met het verlangen om samen met klanten de juiste GIS-oplossing te vinden. Dit gaat niet alleen om technologie, maar om de optimale bijdrage die het heeft aan organisatiedoelen en bedrijfsprocessen. Marco heeft tal van organisaties geholpen met het benutten van het ArcGIS-platform.

Transitie naar een Web GIS: Scope of Work (16.00 - 17.00 uur)

In het verlengde van de inrichtingskeuzes bij ArcGIS Enterprise (sessie 1) en het ontdekken van de rol en de potentie van Web GIS voor de organisatie (sessie 2), staan we in deze laatste sessie stil bij de concrete set aan werkzaamheden die bij een transitie naar een Web GIS komen kijken. De inhoud, kaders en doelstellingen van een dergelijk project zijn breder dan een technisch upgradeproject. In deze sessie delen we de globale fasering, ‘Scope of Work’, de aandachtspunten en lessons learned van een dergelijk project.
* Gericht op (transitie)consultants, projectmanagers en afdelingsmanagers

Gertjan van den Bersselaar - manager professional services

Als manager en consultant ondersteunt Gertjan van den Bersselaar organisaties bij het gebruiken, aanpassen en beheren van hun ArcGIS-platform. Hij heeft een achtergrond in Service Delivery Management en ICT Project & Proces Management en kent de abstracte principes in het werk, evenals het dagelijkse werk.


Terug naar het programma-overzicht.