Esri GIS Tech
Dinsdag 10 april 2018 | Rotterdam

middagprogramma

Dinsdag 10 april, 13.30 - 17.00 uur rotterdam hall

Kaarten maken met ArcGIS Pro (13.30 - 14.30 uur)

In ArcGIS Pro zijn er eindeloos veel mogelijkheden om kaarten te verrijken en op te maken. In deze sessie komt uiteraard de basisfunctionaliteit aan bod, maar ook wordt dieper ingegaan op het opbouwen van bijvoorbeeld customized symbologiën. Daarnaast ziet u een aantal geavanceerde voorbeelden met betrekking tot cartografie.

Ernst Eijkelenboom - product consultant

Ernst Eijkelenboom heeft Geodesie gestudeerd aan de TU Delft. Hij heeft bijna 25 jaar ervaring met Esri-technologie. Als product consultant geeft Ernst veel ArcGIS-presentaties en demonstraties, zowel op locatie bij klanten en prospects als op de jaarlijkse Esri GIS Tech en Esri GIS Conferentie.

Wendy Ruiterman - support engineer

Wendy Ruiterman is begonnen als trainee bij Esri Nederland op de afdeling Support. Inmiddels werkt zij als support engineer, waarbij zij klanten helpt bij het oplossen van diverse vragen over de technologie. Haar focus ligt op dit moment voornamelijk op ArcGIS Pro, ArcGIS Online en de apps.

Over de kracht van analyses in ArcGIS Pro (14.45 - 15.45 uur)

Ruimtelijke analyses ondersteunen werkprocessen en bieden nieuwe perspectieven om beslissingen beter te onderbouwen. Aan de hand van de nieuwste functionaliteit in ArcGIS Pro en een aantal praktische voorbeelden ontdekt u op basis van bestaande data hoe u vragen zoals 'hoe is deze data verdeeld?' of 'hoe verandert deze data met de tijd?' kunt aanpakken. Na deze sessie heeft u een aantal handvatten om de kracht van ruimtelijke analyses binnen uw eigen organisatie beter te benutten.

Willem Vlot - technisch medewerker

Willem Vlot is sinds 2016 trainee bij Esri Nederland. Hij heeft Meteorologie gestudeerd aan de universiteit van Wageningen en daarbij veel kennis en ervaring opgedaan in het visualiseren en analyseren van geografische data. Willem focust zich als technisch medewerker op de realisatie van informatieproducten ter ondersteuning van werkprocessen bij organisaties met een specifieke interesse in de 3D-, realtime- en big data-domeinen.

Kristin de Jonge - analytics engineer

Kristin de Jonge is sinds 2015 werkzaam bij Esri Nederland. Zij heeft Sociale Geografie en Planologie gestudeerd aan de universiteit van Utrecht en een master International Relations afgerond aan de Erasmus Universiteit. Als analytics-engineer ligt haar focus op het visualiseren en analyseren van geografische data.

ArcGIS Pro: nieuwe 3D-functionaliteit en het gebruik van 3D-databronnen (16.00 - 17.00 uur)

Puntenwolken zijn een voorname bron van 3D-informatie en een goed startpunt voor 3D-analyses. In deze sessie ziet u hoe ArcGIS Pro u helpt bij het creëren, visualiseren en verrijken van een 3D-omgeving aan de hand van Nederlandse open data-bronnen. Hierbij komt de nieuwste analyse-functionaliteit van ArcGIS Pro 2.1 aan bod. Denk aan het importeren van 3D-modellen, interactieve zichtlijnanalyses, planologische vraagstukken en meer.

Marleen Mulder - technisch medewerker

Marleen is na haar studie Earth Sciences and Economics bij Esri Nederland begonnen als trainee. Ze is werkzaam op de afdeling Support, waardoor ze zich in een sneltreinvaart de verschillende facetten van het ArcGIS-platform eigen maakt. Momenteel liggen haar interesses bij ArcGIS Pro en 3D en deelt ze met enthousiasme haar opgedane kennis met anderen.

Glenn Heeres - content engineer

Glenn Heeres is werkzaam in het content-team van Esri Nederland. Het content-team zet landsdekkende data vanuit een open data-formaat om naar file geodatabases en webservices. Denk bijvoorbeeld aan luchtfoto’s, de BAG, de BGT en meer.


Terug naar het programma-overzicht.