Esri GIS Tech
Dinsdag 10 april 2018 | Rotterdam

middagprogramma

Dinsdag 10 april, 13.30 - 17.00 uur van oldenbarnevelt room

Best practice: contentbeheer in een portaal (13.30 - 14.30 uur)

Een portaal is in een Web GIS de ingang tot content. Hoe zorgt u er voor dat uw portaal op georganiseerde wijze altijd betrouwbare content toont? Hoe moet dit worden gecombineerd met self service mapping, wat ook wel als wildgroei wordt ervaren? Tijdens deze presentatie wordt ingegaan op het beheren van de content in een portaal en ziet u hoe beheerde content en ‘vrije’ content samen in één beheermodel passen. De uitwerking van dit model wordt getoond in ArcGIS Online.

Juul Raemaekers - enterprise GIS consultant

Juul Raemaekers is afgestudeerd in Planologie, met als specialisatie vastgoedmanagement. Juul is sinds begin 2014 werkzaam bij Esri Nederland. Als Enterprise GIS consultant ligt haar focus op de transitie naar en het beheren van een Web GIS.

Theo Michielse - team lead GIS technology

Als team lead en architect ondersteunt Theo Michielse commerciële en overheidsorganisaties bij het succesvol toepassen van geo-informatie en architectuur. Met ruim 20 jaar ervaring bij Esri Nederland is hij een expert in onderwerpen van zowel organisatorische als technische aard.

Utility Network Management extension: next generation Web GIS approach for utilities (14.45 - 15.45 uur)

Na de recente lancering van de Utility Network Management-extensie voor ArcGIS Enterprise 10.6 biedt Esri een inkijk in dit nieuwe framework voor utility-oplossingen. Tom Brown, lead developer Utility Network Management bij Esri, geeft een overzicht van de oplossing aan de hand van een presentatie, ondersteund met voorbeelden. Het Utility Network Management-extensie heeft, is in deze presentatie te merken, naast marktspecifieke functies ook grote impact op breed inzetbare nieuwe mogelijkheden van organiseren en visualiseren van data en op edit- en analysefuncties. Daarnaast wordt een doorkijk geboden naar wat er komt in volgende releases.
*Presentatie in het Engels 

Tom Brown - lead software developer (Esri Inc.)

Graduate of the University of Cincinnati, Ohio obtaining a Bachelor of Arts in Geography (1995) and a Masters of Arts in Geography (1996). Joined Esri’s Software Development group in 1996 and has worked within the geodata management team with an emphasis on spatial relational database stores and transaction management. Since 2014, has been working with the Utility Network team as the lead product engineer placing an emphasis on the design and architecture of the information model and how the project is transforming the ArcGIS platform. Big data in ArcGIS (16.00 - 17.00 uur)

Hoe krijgt u uw bestaande big data in ArcGIS? Hoe aggregeren we big data? Hoe kan big data gevisualiseerd worden? Welke analyses kunnen we uitvoeren op big data? In deze sessie geven we antwoord op deze en andere vragen rondom big data in ArcGIS. De verschillende configuratiemogelijkheden van de spatiotemporal big data store passeren de revue en u hoort alles over het werken met big data in het ArcGIS-platform.

Caroline Herder - realtime GIS engineer

Caroline Herder is afgestudeerd als fysisch geograaf en is inmiddels al een aantal jaar werkzaam bij Esri Nederland. Binnen haar werkzaamheden ligt de focus op de utility-markt, waar Caroline voornamelijk bezig is met het creëren van informatieproducten met realtime data.

Bart Koffeman - team lead process & analytics

Bart Koffeman heeft Urban Studies gestudeerd in de Verenigde Staten en Sociale Geografie aan de UvA en is 4 jaar werkzaam bij Esri Nederland. Als team lead en technisch consultant focust Bart zich voornamelijk op (realtime en big) data-analyses en de inzet van informatieproducten voor de optimalisatie van bedrijfsprocessen.


Terug naar het programma-overzicht.