business developer lokale overheid

Ben jij degene die ons in de markt verder kan brengen? Word dan business developer bij Esri!

business developer lokale overheid

Locatie Rotterdam


De business developer kent de lokale overheid en de vraagstukken die hier spelen. De business developer creëert hiermee een behoefte bij de klant en maakt een vertaling van deze klantbehoefte naar Esri-oplossingen. Middels kennis van de vraagstukken en klantprocessen binnen de lokale overheid, in combinatie het ruimtelijk denken en het Esri-platform stelt de business developer proposities samen, publiceert en presenteert hierover. De business developer is de opinieleider binnen de specifieke markt en wordt in het veld gezien als deskundig.

Esri Nederland is op zoek naar een business developer met ervaring en kennis van de lokale overheid en de recente trends en ontwikkelingen binnen deze markt, zoals Smart Cities, de Omgevingswet en de Informatiesamenleving. De business developer functioneert binnen een business team. Het business team ontwikkelt de verkoopstrategie voor de korte en lange termijn. De business developer is met het team verantwoordelijk voor het realiseren van de korte en lange termijn doelstellingen.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Ontwikkelt marktproposities voor bestaande en nieuwe markten binnen de lokale overheid op basis van het ArcGIS-platform.
 • Onderneemt activiteiten die leiden tot verkoopkansen in nieuwe en bestaande markten (externe presentaties, publicaties en deelname aan events) en draagt hiermee bij aan het bereiken van de verkoopdoelstellingen.
 • Is verantwoordelijk voor het onderhouden van de klantrelaties en het netwerk in de markt.
 • Realiseert de uitvoering van voorstudies en analyses en de opstelling van businesscases met betrekking tot de mogelijke toepassing van Esri producten en diensten binnen de klantorganisatie. Verzorgt de hieraan verbonden presentatie van mogelijkheden en advisering over toepassingen.
 • Adviseert over de organisatorische, bedrijfsmatige of technische effecten van GIS-gebruik binnen de klantorganisatie.
 • Ondersteunt bij de ontwikkeling en uitvoering van marketing- en salesactiviteiten gericht op de lokale overheid of specifieke klantorganisaties. Stelt samen met de accountmanager offertes op.
 • Draagt zorg voor presales ondersteuning in de vorm van demonstraties, presentaties en workshops.
 • Zorgt voor vastlegging van zijn/haar werkzaamheden.

Wat wij vragen

 • HBO/WO-niveau
 • Een sterk netwerk binnen de lokale overheid
 • Ervaring met business development
 • Kennis van Geo-informatie voorziening en/of GIS
 • IT kennis

Ons aanbod

Esri Nederland biedt een inspirerende en enthousiaste werkomgeving met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Ambitieus als we zijn, creëren we waar nodig nieuwe producten en diensten. Capabele, betrokken medewerkers zijn hiervoor onmisbaar! Wij maken gebruik van de nieuwste technologieën. Interessant voor ICT’ers, maar ook voor andere werknemers. Werken bij Esri Nederland betekent: betekenisvol, afwisselend en uitdagend werk. We besteden veel aandacht aan het individueel opleiden en ontwikkelen van onze mensen. Individueel, want medewerkers van Esri Nederland bepalen zelf hun opleidingstraject. Wij geven hen vervolgens de benodigde tools in handen om hun idealen te verwezenlijken.

Meer informatie of enthousiast geworden?

Wil jij werken bij Esri Nederland? Solliciteer dan via onderstaande link. Voor vragen kun je contact opnemen met Eefje van 't Veer, Human Resources. Telefonisch is zij bereikbaar via +31 (0)10 217 07 00.

Solliciteer op deze functie

 

Terug naar het overzicht van de vacatures

Acquisitie door werving en selectie-, detachering- of uitzendbureaus naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.