Een belangrijke rol in werkprocessen.

Natuur- en landschapsorganisaties werken vooral buiten: in al uw werkprocessen speelt de locatie een rol. Of het nu gaat om het voorbereiden van een subsidieaanvraag, het beheren van een terrein of vastgoed, het aansturen van een aannemer, het monitoren van flora en fauna of het werven en voorlichten van het publiek. Het ArcGIS-platform ondersteunt al deze processen. U kunt data van, bijvoorbeeld flora en fauna, terreinen, of recreatieobjecten inzichtelijk maken op een kaart. De kaarten kunnen worden gedeeld via webapplicaties, mobiele apps of een samenwerkingsportaal om zo u en uw stakeholders te ondersteunen bij het maken van beslissingen.

"Door de communicatie-afdeling te betrekken kunnen we ons verhaal aan een breed publiek vertellen met kaarten en StoryMaps."

Ludo Nijsten, Adviseur Geografie, WNF

Informeren

Apps en webapplicaties bieden de mogelijkheid voor nauwe interactie met vrijwilligers en het publiek.

Ketensamenwerking

Deel natuurdoeltypen- en ambitiekaarten tussen TBO’s en de provincie om optimaal samen te werken.

Apps

Met ArcGIS zijn apps te configureren voor publiek, vrijwilligers en eigen medewerkers.

Artikelen

Meer artikelen

Elk project werkt met een eigen kaart

Het maakt niet uit waar adviesbureau Staro zich mee bezighoudt; de kaart speelt er een cruciale rol in. Logisch, want al Staro’s projecten spelen zich af in de leefomgeving. De kaart helpt om een eenduidig beeld te creëren van een project en het ontwerpproces. En in het samenwerken is de digitale kaart de verbindende factor.

Een ArcGIS-App met als basis een formulier: Survey123

Eén van de verrassende nieuwe apps van het ArcGIS-platform is Survey123 for ArcGIS. De app is allereerst een formulier, maar de locatie van het invullen wordt ook geregistreerd. Bijzonder handig voor het invullen van formulieren waar de locatie een belangrijk element is. Waarom is deze app gemaakt, wat kan hij en hoe werkt hij? Engineer Boudewijn Boogaard van Esri Nederland beantwoordt 3 veelgestelde vragen rondom Survey123. Lees meer

Video's

Voor het onderhouden van het hoogspanningsnet gebruikt Verheij Integrale groenzorg een integrale oplossing van Esri. Zowel de aannemer als de hoogspanningsbeheerder, de rentmeesters en de ecoloog werken in hetzelfde systeem. Iedereen is op de hoogte van zijn taken en de vorderingen.


WNF onderzoekt de oorzaken van ontbossing en hoe dat kan worden tegengegaan. Dit gebeurt met de lokale partners. ArcGIS is een verbindende schakel.  


 


 

Heeft u een vraag?

Esri-medewerkers helpen u graag verder. We vertellen u graag meer over hoe u het ArcGIS-platform succesvol kunt inzetten in uw organisatie. We helpen u ook graag verder met specifieke producten, offertes en technische vragen of ondersteuning.