Schoon water uit de kraan.

Water is een eerste levensbehoefte voor mensen en de maatschappij. Drinkwaterbedrijven zijn altijd bezig om drinkwater van topkwaliteit te leveren. U moet water winnen en zuiveren tegen de laagste kosten. Weten wat waar in het waternetwerk gebeurt is daarom cruciaal. Natuurlijk wilt u ook storingsinformatie meteen gemeld krijgen. ArcGIS geeft dit inzicht. Ook als het gaat om waar uw monteurs in het grote werkgebied zijn en waar via social media #bruinwater wordt gemeld. Iedereen kan zo schoon water blijven drinken.

"We kunnen veel sneller inspringen op lekken in het netwerk, waardoor klanten geen of minder hinder ondervinden."

Erik Driessen, innovatiemanager Vitens

Thema's

Distributie

Transport van water zonder storingen en capaciteitsproblemen door informatie uit inspecties, onderhoud en metingen te visualiseren op een kaart.
Meer over distributie

Productie

Goede balans tussen waterwinning in beschermde natuurgebieden, de natuur en recreatie met krachtige geografische analyses.
Meer over productie

Realtime

Inzicht in live informatie uit het ondergrondse netwerk en social media via een interactieve kaart.

Meer over realtime

Artikelen

Meer artikelen

Migreren naar ArcGIS als nieuw platform voor het leidingnetbeheer

Waterbedrijf Groningen en Waterleidingmaatschappij Drenthe stapten afgelopen jaar over naar ArcGIS voor hun leidingnetbeheer. GIS-specialist Gusta Hofstee van Waterbedrijf Groningen en GIS-consultant Pieter de Graaf van ICT-dienstverlener Tensing vertellen over het migratieproces, waarbij de scrum-methodiek een belangrijke rol speelde. “We richtten ons op de basisfunctionaliteit, met in ons achterhoofd wat we nog méér zouden willen.” Lees meer

Een ArcGIS-App met als basis een formulier: Survey123

Eén van de verrassende nieuwe apps van het ArcGIS-platform is Survey123 for ArcGIS. De app is allereerst een formulier, maar de locatie van het invullen wordt ook geregistreerd. Bijzonder handig voor het invullen van formulieren waar de locatie een belangrijk element is. Waarom is deze app gemaakt, wat kan hij en hoe werkt hij? Engineer Boudewijn Boogaard van Esri Nederland beantwoordt 3 veelgestelde vragen rondom Survey123. Lees meer


 

Heeft u een vraag?

Esri-medewerkers helpen u graag verder. We vertellen u graag meer over hoe u het ArcGIS-platform succesvol kunt inzetten in uw organisatie. We helpen u ook graag verder met specifieke producten, offertes en technische vragen of ondersteuning.