Preconference workshop: 'Aan de slag met Mapdesign'

Volg de preconference workshop op 19 september en leer dé ins en outs van cartografie van Esri’s wereldwijde beste cartografen (Kenneth Field en Edie Punt). Ontwerp kaarten met impact voor uw doelgroep.

Inhoud van de dag
Tijdens deze dag staan we kort stil bij de cartografische grondbeginselen. Vervolgens gaan we dieper in op de praktijk en krijgt u inzicht in de succesfactoren van de juiste visualisaties. Ook krijgt u handige tips & tricks. U kunt experimenteren met het ontwerpen van innovatieve kaarten die de doelgroep raken. Ook worden vragen behandeld als: Hoe kies ik het juist ontwerp?’ en ‘Hoe maak ik optimaal gebruik van de tools die beschikbaar zijn in ArcGIS?’.

Cartografie en ArcGIS Pro
In deze workshop wordt ArcGIS Pro gebruikt, de nieuwe desktop-applicatie. Deze applicatie is bijzonder geschikt om alle cartografische mogelijkheden te benutten. De workshop gaat voornamelijk over het ‘hoe’ en ‘waarom’ achter de cartografie. U leert hoe u uw cartografische vaardigheden naar een hoger niveau brengt. Daarnaast biedt het u, als u nog werkt met ArcMap de mogelijkheid om kennis te maken met ArcGIS Pro. 

Voor wie is deze preconference workshop bedoeld?
Of u nu een cartograaf bent die ArcGIS Pro wil proberen, of een GIS-professional: dit is de kans om direct van Esri’s beste cartografen te leren en betere kaarten te maken!

Sprekers
De workshop wordt geleid door twee internationale topspecialisten op het gebied van cartografie:

Kenneth Field is sr. cartografisch product engineer bij Esri Inc. Hij is docent GIS aan de Universiteit van Northampton geweest gedurende 12 jaar en daarna hoofddocent aan Kingston University London gedurende 8 jaar. Hij heeft een bachelor diploma in Cartografie en Geografie van Oxford Polytechnic en een doctoraat van de Leicester University in GIS. Hij heeft op meer dan 100 conferenties wereldwijd gepresenteerd en meer dan 50 papers gepubliceerd. Ook is hij Editor van 'The Cartographic Journal' en voorzitter van de ICA Map Design Commission. Hij heeft meer dan 20 prijzen gewonnen voor zijn eigen kaarten, geschriften en pedagogische benaderingen. 

Edie Punt is cartografisch product engineer en schrijver bij Esri Inc.

 De workshop is Engelstalig.

Leervormen

Klassikaal

Duur

1 dagen

Niveau

Intermediate

Vereiste voorkennis

Ervaring met ArcGIS Pro is geen vereiste, kennis en ervaring met ArcMap is gewenst

Prijs

€ 520,- btw-vrij