Preconference workshop: ‘Een Pro in Mapdesign in één dag'

Volg de preconference workshop en leer hoe u kaarten kunt maken die direct de aandacht trekken en de inhoud versterken.

Tijdens de preconference workshop, op 18 september 2018, leert u kaarten maken die inhoudelijk sterk, eenvoudig leesbaar en aantrekkelijk zijn. 


Speciaal voor deze preconference workshop komt één van Esri's beste cartografen John Nelson naar Nederland om zijn kennis met u te delen. John is in het verleden director of Design en cartografie geweest. In zijn huidige functie richt hij zich op user experience design, experimentele cartografie, doceren en het maken van blogs en spreken op conferenties. John is ook aan het promoveren en doet onderzoek naar de emotionele aspecten bij het design van kaarten en de interpretatie ervan. 

Bekijk zijn werk om een impressie te krijgen van wat u met ArcGIS kunt maken:  

Inhoud
Tijdens deze leert u hoe uw cartografische vaardigheden naar een hoger niveau kunt brengen. Ook worden er handige tips & tricks verstrekt. De aanwezigen zullen aan de slag gaan met het ontwerpen van innovatieve kaarten die uw doelgroep raken. Ook worden vragen behandeld als: Hoe kies ik het juiste ontwerp?’ en ‘Hoe maak ik optimaal gebruik van de tools die beschikbaar zijn in ArcGIS?’. 

Cartografie en ArcGIS Pro
Tijdens deze dag kunt u hands-on aan de slag met diverse voorbeelden in ArcGIS Pro. In deze workshop wordt ArcGIS Pro gebruikt omdat deze ‘bijzonder geschikt’ is om alle cartografische mogelijkheden te benutten. 

Speciaal voor deze preconference workshop komt een van Esri's beste cartografen John Nelson naar Nederland om zijn kennis met u te delen. John heeft voor zijn PhD de cognitieve en emotionele aspecten van ruimtelijke visualisatie onderzocht. Ook spreekt hij vaak op conferenties over onderwerpen zoals data visualisatie, cartografie, UX en sociale media.

Leervormen

Klassikaal

Duur

1 dagen

Niveau

Vereiste voorkennis

De training ‘Introductie GIS’ of gelijkwaardige kennis wordt aanbevolen

Prijs

€ 550,- btw-vrij