Meer artikelen

Esri op European Utility Week

Dit jaar vindt de European Utility Week plaats in de RAI in Amsterdam. Dit evenement wordt door 12.000 bezoekers bezocht. Esri heeft dit jaar een stand op dit Europese evenement. Stand 3D63. Op de stand laten we zien hoe GIS kan ondersteunen in processen binnen het Utility-domein. Denk aan Assetmanagement, Realtime Network Operations, Field Mobility, Stakeholder Engagement en Advanced Analytics.

Terugblik op de Esri GIS Conferentie 2017

De Esri GIS Conferentie 2017 had ruim 1600 deelnemers: het grootste, jaarlijkse GIS-evenement in Nederland. De twee dagen waren gevuld met bijna 40 praktijkverhalen, 6 technische sessies en 5 Expert Round Tables. Daarnaast was er een gevulde beursvloer met meer dan 15 standhouders in de verschillende paviljoens.

wms-service

ArcGIS Online-update is nu beschikbaar

Voor de ArcGIS Online-update van september is er onder andere veel aandacht besteed aan het clusteren van data, het opmaken van puntenwolken, en WMS-services in de scene viewer. Hieronder vindt u een greep uit de nieuwe functies.

Alliander krijgt award voor innovaties met geo-informatie


Alliander heeft op de Esri GIS Conferentie 2017 de Nederlandse ‘Enterprise GIS Award’ uit handen van de directeur van Esri Nederland, Ed van Ingen, gekregen. De award is een erkenning voor de continue ontwikkeling die het bedrijf doormaakt bij de inzet van geo-informatie. Het gaat onder andere om de ontwikkelingen rondom (predictive) analytics, integratie van real time data in het geo-informatie platform en mobiele toepassingen voor monteurs.

Krinkels gaat ontwerpen, inrichten en beheren met ArcGIS-platform

Op de Esri GIS Conferentie 2017 heeft Krinkels BV een overeenkomst gesloten met Esri voor het ontwerpen, inrichten en beheren van GIS. Krinkels wil de meest innovatieve speler op het gebied van beheer en onderhoud van openbare ruimten in Nederland worden en kiest Esri als partner om hen te adviseren bij de inrichting van het ArcGIS-platform en hun technisch volledig te ontzorgen. Dit gebeurt met behulp van mobiele devices waarop het te beheren areaal in de vorm van digitale kaarten beschikbaar is.

Een kijkje in het klimaat van 2050 met online atlas

Op Prinsjesdag is de vernieuwde Klimaateffectatlas gelanceerd. De atlas geeft inzicht in de effecten van klimaatverandering, van hoosbuien tot hittestress. Veel kennisinstellingen, zoals KNMI, Alterra en Deltares hebben bijgedragen aan de nieuwe atlas. Climate Adaption Services coördineert de Klimaateffectatlas. Arjen Koekoek, adviseur klimaatadaptie, van Climate Adaption Services legt uit hoe er wordt samengewerkt.

AGCOM brengt internetnetwerk Italië in kaart

AGCOM, Telecom leverancier in Italië vertelt in de video hoe zij ArcGIS inzetten om beschikbare internetnetwerken in Italië in kaart te brengen. Zij hebben een portaal neergezet waar informatie over de infrastructuur en de diensten te vinden is. Te denken valt aan informatie over koper en glasvezel, draadloze technologie en 2G-, 3G- en 4G-cellulaire netwerken. Bekijk hier de video.

Tools, tips, tricks: huizen bouwen met ArcGIS Pro

Wie is er niet steeds weer naar op zoek? Handige tools en werkprocessen om de mooiste kaarten te maken, zowel in 2D als in 3D. In deze Tools, Tips & Tricks behandelen we één van die werkprocessen: de Extract Roof Forms.

Op pad met…. Martijn Pellegrom van de gemeente Wageningen

Hoe wordt GIS binnen organisaties ingezet? Dat bekijken we via deze rubriek. Deze keer gaan we op pad met Martijn Pellegrom, geo-informatie adviseur bij de gemeente Wageningen. In 4 vragen deelt hij zijn ervaringen op het signaalafhandeling-systeem én geeft hij tips aan andere gemeenten. “Het voordeel van de locatie-aanpak is dat we nu meldingen integraal met projecten kunnen oppakken. Veel efficiënter.”!

Stedin maakt ligging laagspanningsnet inzichtelijk

Netbeheerder Stedin biedt de ligging van het laagspanningsnet aan als open data via een ArcGIS Online kaart op haar website. Door deze gegevens openbaar te maken helpt Stedin partijen om keuzes te maken voor de realisatie van bijvoorbeeld laadpalen. Hoe dichter deze op het energienet van Stedin worden aangesloten, hoe goedkoper de elektriciteitsaansluiting wordt. Stedin helpt op deze manier andere partijen sneller stappen te maken. Lees meer

UTZ bespaart audit-tijd met ArcGIS

Er komt veel kijken bij het certificeren van producten zoals koffie en cacao. Om dit proces te innoveren zet UTZ in op digitalisatie en visualisatie van informatie.

Hoe gebruik je GIS bij connected cars?

Zelfrijdende auto’s kunnen sneller werkelijkheid worden dan sommigen van ons dachten. Esri heeft samen met Microsoft gewerkt aan de ‘connected car showcase’ op de Consumer Electronics Show in Las Vegas.
Lees meer.

Wat is er allemaal nieuw in GeoWeb 5.3?

De nieuwe versie van GeoWeb komt eraan! Wat kunt u van deze versie verwachten? Er wordt gebruikgemaakt van de allernieuwste workflow-technologie, waardoor u workflows offline kunt gebruiken. Ook kunt u in de nieuwe versie met meerdere collega’s realtime, waar ook ter wereld, samenwerken via de kaart. Kortom: volop nieuwe mogelijkheden in versie 5.3!

Holland a la carte: overzicht van de serie

In een speciale zomerserie heeft BNR Nieuwsradio, in samenwerking met Esri Nederland, voor het derde jaar op rij allerlei nieuwswaardige feiten op de kaart 'geserveerd'. Nederland werd in 'Holland a la carte' van verschillende kanten bekeken en gevisualiseerd: van leegstand en flitskaart tot hoogspanningslijnen.

Holland a la carte: werelderfgoederen in Nederland

Het Koninkrijk der Nederlanden heeft tien werelderfgoederen, negen in Nederland en een in Curaçao. Ze vertellen de bijzondere geschiedenis met betrekking tot waterbeheer, burgersamenleving en landontwerp.
Esri Nederland heeft de negen werelderfgoederen met gegevens van de Stichting Werelderfgoed Nederland in kaart gebracht.

Provincie Zuid-Holland keynote op de Esri GIS Conferentie 2017

Adri Bom-Lemstra, gedeputeerde Ruimte en Mathijs van Niel, hoofd Bedrijfsinformatie van de provincie Zuid-Holland verzorgen op woensdag 20 september 2017 een keynote op de Esri GIS Conferentie.

Holland a la carte: hoogspanningsverbinding in Nederland

Het elektriciteitsnet in Nederland bestaat uit hoogspanningsverbindingen. Een verbinding kan een lijn (in de lucht via masten) of een kabel (ondergronds) zijn. Welke soort spanningen zijn er en waar zijn hoogspanningsverbindingen in Nederland eigenlijk bovengronds en waar ondergronds?

Holland a la carte: leegstand per gemeente

In Nederland is er een overaanbod van winkels en kantoren. Hierdoor staan veel winkels en kantoren leeg. BNR heeft in samenwerking met Esri Nederland de leegstand in Nederland in een 3D kaart gevisualiseerd.