Meer artikelen

Op pad met Heerko Kloosterhuis van Quercus Boomexpert

Hoe wordt GIS binnen organisaties ingezet? Dat bekijken we via deze rubriek. Deze keer gaan we op pad met Heerko Kloosterhuis, Projectleider bij Quercus Boomexperts. In enkele vragen deelt hij zijn ervaringen met het gebruik van GIS bij het realtime in de gaten houden van bomen in verschillende omgevingen. “Stel dat onze inspecteur een gevaarlijke tak boven een druk fietspad ziet kan hij gelijk een waarschuwing in onze 'bomenapp' plaatsen. De beheerder of eigenaar van de boom en een calamiteitenteam krijgt direct deze melding.”

Gasunie Geoportaal gebaseerd op ArcGIS nu live

Op 18 juni 2018 is het nieuwe Gasunie Georportaal gebaseerd op het ArcGIS-platform in gebruik genomen. Met deze nieuwe geografische informatievoorziening kan één asset datawarehouse gerealiseerd worden. Lees meer

Smart Zwolle Hub officieel Live!

De gemeente Zwolle heeft haar eerste initiatief, genaamd SensHagen, in hun ‘Smart Zwolle Hub’ live gezet. Dit gebeurde tijdens een feestelijke opening op een mooie plek in het hart van Stadshagen. Vanaf nu kunnen inwoners en partners in de stad meedoen in het project. Lees meer

Voor de 15de keer de GeoWeb Gebruikersdag

Op dinsdag 5 juni 2018 vond alweer de 15de GeoWeb Gebruikersdag plaats waarin gebruikers met elkaar in gesprek gingen over wat hen verbindt: data combineren en visualiseren in GeoWeb. Ook kregen zij het laatste nieuws over GeoWeb gepresenteerd.

bouwjarenkaart

Elke dag een actuele BAG-dataset en met meer mogelijkheden

De BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen) wordt door de overheid als open data aangeboden. Esri Nederland investeert al jaren in het gebruik van deze gegevens laagdrempelig maken binnen het ArcGIS-platform. Sinds vorig jaar beschikt de bag over een nieuwe URL, per 1 juli komt de oude URL te vervallen.

Belangrijke rol voor ArcGIS Online bij winnaars Energy Hack NL

In het weekend van 26 mei, ontwikkelden meer dan 70 deelnemers tijdens de 48-urige Energy Hack NL vernieuwende prototypes en apps. Esri Nederland stelde twee experts en onze ArcGIS-technologie beschikbaar om de vraagstukken rond een 100% duurzame, betrouwbare en betaalbare energievoorziening in Nederland te realiseren. Lees meer

ECW-bestanden openen in ArcGIS Pro

Sinds ArcGIS Pro 2.1.2 is het mogelijk ECW-bestanden te openen in ArcGIS Pro.
De ArcGIS Pro 2.1.2 Patch is op my.esri.com te vinden of wordt via de automatische update in de applicatie geïnstalleerd.

coral

Sjoerd Staats wint Esri Young Scholars Award 2018 met Great Barrier Reef-kaart

Sjoerd Staats, student aan de Wageningen Universiteit, heeft de Esri Young Scholars Award 2018 van Nederland gewonnen. Zijn StoryMap, Coral bleaching of the Great Barrier Reef, is door de jury aangewezen als beste inzending.

Toetsing van waterkeringen inzichtelijk maken met StoryMaps

De watersector kent veel complexiteit, betrokken partijen en actuele onderwerpen die vragen om heldere communicatietools. Mark Broos (Adviseur Waterschap Hollands Noorderkwartier) en Job Nijman (Adviseur KYL) illustreren hoe StoryMaps hierbij kunnen helpen, met het toetsen van waterkeringen als voorbeeld.

Esri-netwerk verwelkomt Accenture als Silver Partner

Ter versterking van het wereldwijde Esri Partner Network is Accenture toegetreden als Silver Partner. Accenture is een consultancybedrijf dat wereldwijd opereert. De nieuwe Esri-partner biedt diensten en oplossingen aan op het vlak van strategie, consultancy, digital, technologie en operationele dienstverlening.

KPMG pleit voor budgetteren met de kaart als vertrekpunt

Accountants- en adviesorganisatie KPMG vindt dat financiële besluitvorming een integraal onderdeel van assetmanagement moet zijn. Samen met Esri ontwikkelden ze een methodologie om proactief, op basis van de kaart, vanuit assets te kunnen budgetteren. Lees meer

GeoFort in de race voor Museumprijs 2018

GeoFort is genomineerd voor de Museumprijs 2018. Esri Nederland steunt GeoFort al vanaf het begin van het bestaan. In een korte tijd is er een prachtig, innovatief museum gerealiseerd. Dit werd in 2016 beloond met de prijs voor het beste kindermuseum van de wereld. Door de innovatieve en aansprekende manier waarop bezoekers kennis maken met technologie, zijn zij nu genomineerd voor de BankGiroLoterij Museumprijs 2018; samen met twee andere musea (Maritiem Museum Rotterdam en het Science Centre Delft) zijn ze in de race.
Lees meer

Vruchtbare middag brengt belang van GIS voor assetmanagement tot leven

Het is de derde keer dat Esri Nederland een evenement organiseert rondom GIS en assetmanagement. Zaten er twee jaar geleden nog geen vijftig mensen in de zaal, voor het evenement vandaag waren er meer dan 200 inschrijvingen. 'Dat zegt iets over het belang van GIS voor assetmanagement,' zegt Bas Bijtelaar (business manager Esri Nederland), nadat hij de aanwezigen in het hoofdkantoor van KPMG te Amstelveen welkom heeft geheten. Lees meer

ArcGIS Online-update is nu beschikbaar

Voor de ArcGIS Online-update van april is er onder andere veel aandacht besteed aan 3D in ArcGIS Online en het verbeteren van de gebruikerservaring. Hieronder vindt u een greep uit de nieuwe functies.

Esri GIS Tech

Esri GIS Tech 2018 | terugblik

“De kracht van geografie blijft, de impact wordt groter.” CTO Jeroen van Winden van Esri Nederland nam de ruim 1000 deelnemers aan de Esri GIS Tech 2018 mee in hoe het ArcGIS-platform als Web GIS organsiaties helpt om de digitale transformatie aan te gaan. Nadat een overzicht werd gegeven van de technologische ontwikkelingen in het platform op desktop, enterprise/online en apps, volgde een duik in wat er de komende tijd aankomt. Er werd de rest van de dag door de deelnemers volop genetwerkt.

GIS Pro Award

John Stuiver wint GIS Pro Award

John Stuiver, onderwijs en onderzoeksmedewerker van de Wageningen Universiteit heeft tijdens de Esri GIS Tech 2018 uit handen van Joris Bak van Esri Nederland de GIS Pro Award gekregen. De award is een bekroning voor de jarenlange inzet van John Stuiver voor de ontwikkeling van het GIS-onderwijs. Lees meer

verkeersongevallen

Kaartlagen verkeersongevallen en wateroverlast nieuw in ArcGIS Content

Op de Esri GIS Tech heeft het content-team van Esri Nederland nieuwe content gelanceerd, waaronder de verkeersongevallenkaart. Lees wat er nieuw is.

Bodemrisicokaart 100.000 keer bekeken

Stantec’s Bodemrisicokaart is de afgelopen twee jaar al honderdduizend keer gebruikt om snel het risico op bodemverontreiniging in te schatten. De kaart is gemaakt in ArcGIS Online en helpt netbeheerders, aannemers, gemeenten, projectontwikkelaars om met een simpele klik op de kaart direct advies te krijgen over de veiligheidsklasse en verontreiniging. Desgewenst kunnen archeologische beperkingen en risico’s op explosieven hieraan toegevoegd worden. Bekijk de kaart op:www.bodemrisicokaart.nl Lees meer