Databronnen

ArcGIS voor Leefomgeving biedt een grote hoeveelheid landelijke basisdata om te gebruiken voor uw omgevingsprojecten. Deze data publiceert Esri Nederland op basis van open data van de overheid en van eigen bronnen. Kenmerk van de data is dat deze geoptimaliseerd is om overal in het ArcGIS-platform te gebruiken voor het doen van ruimtelijke analyses en kaartvisualisaties. In de rubricering van de data volgt Esri Nederland de informatiehuizen van het Digitale Stelsel Omgevingswet, zoals water, lucht, natuur, bodem, geluid, afval, ruimte, water, externe veiligheid en cultuurhistorie. Behalve thematische data stelt Esri een groot aantal referentiebestanden beschikbaar zoals basisregistraties, luchtfoto’s, satellietbeelden, hoogtegegevens en topografie.


Beautiful Maps on Hundres of Topics

Levende Atlas

ArcGIS bevat een Levende Atlas die continu groeit en wordt bijgehouden. De atlas bestaat uit direct te gebruiken kaarten en gegevens over duizenden onderwerpen. Verken kaarten en gegevens van Esri en duizenden andere organisaties en breid ze uit met uw eigen gegevens om nieuwe kaarten en applicaties te maken.

Bekijk de Levende Atlas


Basemaps

Basiskaarten

ArcGIS bevat een set basiskaarten die uw werk context bieden. De kaarten zijn gemaakt met de best beschikbare data van toonaangevende dataproviders en open data-bronnen. Er worden meerdere cartografische stijlen gebruikt, zodat bijvoorbeeld topografie of bestuurlijke grenzen extra worden benadrukt. U kunt de basiskaart kiezen die het meest geschikt is voor uw kaart of app. Speciaal voor Nederlandse gebruikers van ArcGIS biedt Esri Nederland naast de wereldwijde basiskaarten ook een set aan in het Rijksdriehoekstelsel.


Make Your Content More Accessible

Basisregistraties

De Levende Atlas van ArcGIS bevat ook direct te gebruiken kaartlagen van basisregistraties, waaronder de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) en Basisregistratie Topografie (BRT). Door gegevens uit de basisregistraties in ArcGIS te combineren met andere gegevens creëert u snel en eenvoudig nieuwe informatieproducten op alle denkbare devices. Met deze informatieproducten bent u in staat om via datavisualisatie nieuwe inzichten te krijgen en gemakkelijker informatie te delen.


Grenzen en plaatsen

Mensen identificeren zichzelf over het algemeen sterk met de plaats waar ze wonen en werken. Dit varieert van het land van herkomst, provincie, gemeente tot de buurt. De meeste plaatsen worden gedefinieerd door hun grenzen. ArcGIS bevat een set met kaartlagen met grenzen op verschillende geografische niveaus, bijvoorbeeld landen, gemeenten en postcodegebieden. De kaarten binnen de categorie grenzen zijn te gebruiken voor eenvoudige geografische context of om eigen gegevens mee te aggregeren en op een kaart te visualiseren.

Meer over grenzen en plaatsen


Geocoding and Routing

Geocoderen en routeren

Gebruik de World Geocoder om naar adressen, bijzondere locaties, bedrijven of andere plaatsen te zoeken in meer dan 100 landen. Met de World Routing-service kunt u de snelste en beste routes berekenen. Gebruik de BAG Geocoder om naar officiële Nederlandse adressen te zoeken.

Op zoek naar een oplossing die werkt achter uw firewall en zonder internetverbinding? StreetMap Premium for ArcGIS biedt u de resultaten die u nodig heeft bij geocoding en routing en werkt in combinatie met ArcGIS for Desktop en ArcGIS for Server. Ook de BAG Geocoder is on-premises beschikbaar.


Imagery

Hoogtegegevens

De Levende Atlas bevat een groot aantal kaarten met hoogtegegevens van Nederland en de wereld. Esri maakt hierbij gebruik van de best beschikbare gegevens voor Nederland, zoals het Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN). Hoogtegegevens zijn belangrijk, omdat het de derde dimensie introduceert. In de visie van Esri is 3D net zo normaal als 2D. De direct te gebruiken hoogtekaarten zijn geschikt voor verschillende toepassingen, waaronder visualisatie, planning en ruimtelijke analyses.

Meer over hoogtegegevens


Demografie en lifestyle

In ArcGIS vindt u een uitgebreide hoeveelheid demografische- en lifestylekaarten voor meer dan 120 landen. U heeft direct toegang tot recente data van bijvoorbeeld de bevolking, gezinsgrootte en inkomen. Verder biedt ArcGIS informatie over consumentenuitgaven aan vele soorten producten. Deze informatie is toegankelijk via direct te gebruiken kaartlagen en geconfigureerde pop-up-vensters die toegevoegd kunnen worden aan uw kaarten en apps.

Meer over demografische- en lifestylekaarten


Leefomgeving

Onderdeel van ArcGIS is een grote hoeveelheid landelijke basisdata om te gebruiken voor uw omgevingsprojecten. Deze data publiceert Esri Nederland op basis van open data van de overheid. Kenmerk van de data is dat deze geoptimaliseerd is om overal in het ArcGIS-platform te gebruiken voor het doen van ruimtelijke analyses en kaartvisualisaties. Op dit moment zijn er al tal van kaarten beschikbaar, waaronder de risicokaart, rijksmonumenten en de omgevingsdienstenkaart. Op de risicokaart ziet u bijvoorbeeld waar in Nederland plaatsen zijn in Nederland die een verhoogd risico hebben met betrekking tot overstromingen, branden en transport en opslag van gevaarlijke stoffen.

Lees meer over de Leefomgeving


Demographics

De Levende Atlas biedt nog veel meer

De Levende Atlas groeit. Continu voegt Esri nieuwe kaartlagen toe. Dit varieert van recente satellietbeelden tot informatie over de leefomgeving, POI’s, vervoer, smart cities, prachtige historische kaarten en driedimensionale steden.

Lees meer over de Levende Atlas


Stel uw vraag aan ons!

Bent u op zoek naar specifieke kaarten en kunt u deze nog niet vinden? Het contentteam helpt u graag verder. Stuur ons uw vraag en we reageren zo snel mogelijk. Daarnaast leren wij u graag meer over hoe u het ArcGIS-platform, met meegeleverde content, succesvol kunt inzetten in uw organisatie. Wij helpen u ook verder met technische vragen of ondersteuning bij het gebruik van ArcGIS Content.

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op →