Oplossing voor de gehele levenscyclus.

Opdrachtgevers en opdrachtnemers werken vaker op een andere manier samen, bijvoorbeeld met innovatieve contractvormen. Voor u als opdrachtgever is het cruciaal om informatie over de infrastructuur te krijgen - actueel en nauwkeurig - zodat u op strategisch en tactisch vlak goede beslissingen kunt nemen. Als uitvoerende partij, opdrachtnemer, wilt u het werk zo efficiënt en goedkoop mogelijk uitvoeren. Ook dat kan alleen als de data klopt.

"Met de juiste inrichting en configuratie van het ArcGIS-platform door het GIS-team is Heijmans in staat op een professionele wijze invulling te geven aan informatie- en databeheer als asset manager."

Pieter van Dueren-den Hollander, projectcoördinator geodesie, Heijmans

Thema's

Assetmanagement

Voor het optimaal beheren van infrastructuur is de kaart onmisbaar. Wat is waar en wat is de conditie?
Lees artikel assetmanagement bij Schiphol

BIM

GIS levert de ruimtelijke context van Bouw Informatie Modellen (BIM) om faalkosten te voorkomen en efficiënter te werken.
Download het whitepaper

Omgevingsmanagement

Met GIS worden effecten van bouwprojecten voor de omgeving (bewoners en bedrijven) inzichtelijk gemaakt.
Meer over omgevingsmanagement

Artikelen

Meer artikelen

In minder tijd werken aan verbeteren van de openbare ruimte

Wie wil het? Jezelf misbaar maken. Bij BAM Infra Nederland streven de GIS’ers daarnaar in hun assetmanagementwerkzaamheden. Door veel aandacht voor datakwaliteit en het gebruik van een model voor de planning kunnen de betrokken personen in het onderhoudsproces efficiënter samenwerken en zelfstandig GIS-analyses doen.
Lees meer

Fietstocht herbeleven met animatie

Hoe mooi is het om na een fietstocht te zien waar je bent geweest en dit te delen? Met Relive.cc kan je je fietsavonturen visualiseren, waarbij gebruik wordt gemaakt van de digitale kaarten van Esri. Met behulp van de World Imagery-achtergrondkaart en de data van een wielrenner wordt van een fietsrit een korte animatievideo gemaakt, zodat hoogtepunten van de tocht kunnen worden teruggekeken en gedeeld.


 

Heeft u een vraag?

Esri-medewerkers helpen u graag verder. We vertellen u graag meer over hoe u het ArcGIS-platform succesvol kunt inzetten in uw organisatie. We helpen u ook graag verder met specifieke producten, offertes en technische vragen of ondersteuning.