Topografie in de klas.

In het voortgezet onderwijs is topografie een basisonderdeel binnen aardrijkskunde. De wet schrijft voor dat iedere scholier de basistopografie van Nederland, Europa en de wereld moet kennen. Om meer aan te sluiten op innovaties is er door de Aardrijkskunde docent Dennis Hunink een online lesmethode bedacht ‘Topografie in de klas’. Deze methode helpt leerlingen bij het leren van topografie door middel van ArcGIS. Naast Topografie in de klas geeft Dennis in samenwerking met Esri Veldwerk 2.0 workshops om u te leren interactief aan de slag te gaan met aardrijkskunde.

"Het ArcGIS-platform biedt docenten de mogelijkheid om hun lessen aantrekkelijker te maken met geweldige interactieve kaarten. Daarnaast biedt het platform uitgebreide mogelijkheden voor leerlingen om de wereld om hen heen te ontdekken, te bekijken, te analyseren en daardoor beter te begrijpen."

Dennis Hunink, Aardsrijkskundedocent, Develstein College Zwijndrecht

Oplossingen

Workshop Veldwerk 2.0

Het gebruik van een professioneel Geografische Informatie Systeem (GIS) in het onderwijs biedt vele mogelijkheden. ArcGIS Online is hét platform voor het opslaan, beheren en delen van geografische informatie, en is beschikbaar via een browser. Het is gebruiksvriendelijk en eenvoudig te leren door middel van de workshop Veldwerk 2.0

Lees meer over de workshop Veldwerk 2.0

ArcGIS Online

ArcGIS Online is het platform voor het creëren en delen van interactieve kaarten en apps. Door de beschikbare content, apps en templates kunt u direct aan de slag. Benader de voor uw organisatie belangrijke ruimtelijke informatie vanaf uw desktop, browser, tablet of smartphone, altijd en overal.

Lees meer over ArcGIS Online

Collector for ArcGIS

Door kaarten voor uw personeel in het veld beschikbaar te stellen via de app Collector for ArcGIS verbetert u de efficiëntie van werkprocessen en de nauwkeurigheid van uw gegevens.

Lees meer over Collector for ArcGIS