Schoon water uit de kraan.

Water is een eerste levensbehoefte voor mensen en de maatschappij. Drinkwaterbedrijven zijn altijd bezig om drinkwater van topkwaliteit te leveren. U moet water winnen en zuiveren tegen de laagste kosten. Weten wat waar in het waternetwerk gebeurt is daarom cruciaal. Natuurlijk wilt u ook storingsinformatie meteen gemeld krijgen. ArcGIS geeft dit inzicht. Ook als het gaat om waar uw monteurs in het grote werkgebied zijn en waar via social media #bruinwater wordt gemeld. Iedereen kan zo schoon water blijven drinken.

"We kunnen veel sneller inspringen op lekken in het netwerk, waardoor klanten geen of minder hinder ondervinden."

Erik Driessen, innovatiemanager Vitens

Thema's

Distributie

Transport van water zonder storingen en capaciteitsproblemen door informatie uit inspecties, onderhoud en metingen te visualiseren op een kaart.
Meer over distributie

Productie

Goede balans tussen waterwinning in beschermde natuurgebieden, de natuur en recreatie met krachtige geografische analyses.
Meer over productie

Realtime

Inzicht in live informatie uit het ondergrondse netwerk en social media via een interactieve kaart.

Meer over realtime

Artikelen

Meer artikelen

Bij Hoogheemraadschap Rijnland vinden ze een app heel normaal

Iedereen kent ze wel: de nostalgische blauwe peilschalen, die de waterstand aangeven ten opzichte van het NAP. Met regelmaat wordt de hoogte van het water geregistreerd om het peil te beheren. Dit peilbeheer zorgt voor waterveiligheid. Het waterschap kan met de gegevens over waterhoogte haar
gemalen, stuwen, inlaten, duikers en peilbuizen goed bedienen. Lees meer

125.000 kilometer kabels en leidingen helder in beeld

Een Geografisch Informatie Systeem (GIS) wordt gebruikt om objecten met een geografische component te registreren, visualiseren en analyseren. Voor netwerkbeheerders is zo'n GIS essentieel voor risicoanalyses en om complexe vraagstukken te beantwoorden. Webwereld besteed hier aandacht aan. Lees meer


 

Heeft u een vraag?

Esri-medewerkers helpen u graag verder. We vertellen u graag meer over hoe u het ArcGIS-platform succesvol kunt inzetten in uw organisatie. We helpen u ook graag verder met specifieke producten, offertes en technische vragen of ondersteuning.