Laatste nieuws

Nieuwsoverzicht

Naar het productnieuws

Hier vindt u nieuwsitems van Esri Nederland uit 2014.

3D-omgeving zorgt voor minder water op straat

Gemeente Hoogeveen, Waterschap Reest en Wieden hebben samen een pilot uitgevoerd om inzicht te krijgen in het samenspel van boven- en ondergrondse processen tijdens hevige neerslag. In een 3D-omgeving worden de resultaten getoond van oplossingen. Hierbij is gebruik gemaakt van de CityFlood-aanpak.

Voorbeeldportaal GeoStede

In GeoStede is te zien hoe u data beschikbaar kunt stellen aan: uw eigen organisatie, andere overheids-organisaties en met uw inwoners. Een portaal is een plek voor geo-data, kaarten en apps. Neem een kijkje in het portaal

BAG-filegeodatabase en webservice zijn geactualiseerd

Veel ArcGIS-gebruikers maken gebruik van de BAG, de Basisregistratie Adressen en Gebouwen. Esri Nederland vindt het belangrijk dat ArcGIS-gebruikers probleemloos met open data van de overheid kunnen werken. Gebruik maken van de BAG kan op verschillende manieren: via een download van de BAG-geodatabase (update elke 6 maanden), via de BAG-webservice (update elke maand) of via het product GeoBasis-BAG (altijd actueel).

Esri Maps voor betere onderbouwde beslissingen

De vier basisprincipes voor Esri Maps-applicaties
De Esri Maps-applicaties voegen de kracht van het ArcGIS-platform toe aan bedrijfssystemen. Organisaties analyseren grote hoeveelheden data in deze bedrijfssystemen. Daarbij wordt er niet naar locatie gekeken. Toch is in 80% van de data, databases en registraties, locatie aanwezig. De Esri Maps-applicaties halen meer uit de data en registraties door locatie beter te benutten. Uiteindelijk draagt het bij aan beter onderbouwde beslissingen.

Gebruik van StoryMaps steeds populairder

Sinds de invoering van de StoryMaps maken veel bedrijven gebruik van de eenvoudig te configureren templates om via een dynamische kaart een verhaal te vertellen. Naast de interactieve kaarten wordt er ook gebruik gemaakt van tekst, foto’s en multimediale functies. Er zijn eindeloos veel toepassingen. StoryMaps zijn te gebruiken om bezienswaardigheden in de omgeving te tonen, maar ook om beleid te communiceren, burgers te betrekken, gebiedsontwikkelingen te presenteren, informeren over gebeurtenissen of gewoon om te inspireren.

GEONIS Blaeu als Atlas Major voor waterschapprocessen

Het eerste increment van GEONIS Blaeu is inmiddels afgerond. GEONIS Blaeu wordt hiermee de opvolger van IRIS. De vier waterschappen kunnen nu een moderne en flexibele omgeving realiseren, waarmee ze ook in de toekomst hun primaire processen efficiënt kunnen ondersteunen. De vier samenwerkende waterschappen Rijn Oost (Vechtstromen, Rijn en IJssel, Reest en Wieden en Groot Salland) hebben na een Europese aanbesteding GEONIS geselecteerd als de basis voor een nieuw geo-informatiesysteem.

Havenbedrijf Rotterdam sluit contract met Esri voor nieuw informatiesysteem

Het Havenbedrijf Rotterdam heeft een overeenkomst gesloten met Esri - wereldwijd marktleider in geografische informatiesystemen (GIS) - voor de ontwikkeling en onderhoud van een nieuw GIS. Alle actuele en volledige informatie van de haven is nu voor medewerkers via dit informatiesysteem (met de naam PortMaps) te benaderen, omdat het integreert met de andere informatiesystemen van het Havenbedrijf.

Hoe stemde Nederland 5 jaar geleden voor het Europees Parlement?

Vandaag verkiezingen, maar zondagavond laat worden de uitslagen van de verkiezingen voor het Europees Parlement pas bekend gemaakt. De Esri ANP Verkiezingskaart visualiseert de uitslagen van Nederland. Diverse media zullen de kaart op hun website gebruiken.

Interactieve kaart ondersteunen gemeenten rondom verkiezingen

Veel gemeenten hebben gebruik gemaakt van interactieve ArcGIS-kaarten om te communiceren over stembureaus, de voortgang en/of uitslagen van de verkiezingen.

Mark Herbold: "Toegang tot overheidsdata essentieel voor economie"

In het Financieele Dagblad van vrijdag 21 maart pleitte Mark Herbold om de discussie over open data en privacy op gang te brengen.

Royal HaskoningDHV en Esri bekrachtigen nationale en internationale samenwerking

Advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV en GIS-marktleider Esri hebben onlangs een Global Enterprise License Agreement (ELA) getekend. Wereldwijd zijn klanten van Royal HaskoningDHV verzekerd van ingenieursoplossingen die optimaal gebruik maken van hetzelfde betrouwbare ArcGIS-platform. Royal HaskoningDHV is één van de eerste Nederlandse ingenieursbureaus die zo’n samenwerking heeft afgesloten.

App Explorer for ArcGIS nu ook voor Android

Iedereen die een Android-device heeft kan nu aan de slag met de app Explorer for ArcGIS. De ‘native app’ werkt op zowel Android-smartphones als tablets die gebruik maken van Android-versie 4.0 en hoger. Voor gebruikers van iOS (Apple) was al beschikbaar.

Tims, Tools & Tricks: Hoe maak je een handige 'index layer'

Heb je weleens een kaartenserie van een ‘single map document’ gegenereerd, dan is Data Driven Pages vast en zeker een bekende functie. Door het gebruik van secties, ofwel extents, is in een mxd per sectie een kaartblad te genereren. Lees meer