Nieuws over ArcGIS Content

Contentnieuws

Naar het nieuwsoverzicht

Hier vindt u het laatste nieuws over ArcGIS Content van Esri Nederland.

waterdiepte klimaateffectatlas

Nieuwe kaartlagen toegevoegd aan ArcGIS Content

Het content-team van Esri Nederland heeft nieuwe content gelanceerd, waaronder de gewaspercelen en aardbevingsdata. Lees wat er nieuw is.

bodemkaart

Nieuw in ArcGIS Content

Het content-team van Esri Nederland heeft enkele nieuwe content gelanceerd. Nieuw zijn de de Bodemkaart van Nederland en de thema's 'Overstroming' en 'Wateroverlast' uit de Klimaateffectatlas. Daarnaast zijn er verschillende updates van bestaande content.

bouwjarenkaart

Elke dag een actuele BAG-dataset en met meer mogelijkheden

De BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen) wordt door de overheid als open data aangeboden. Esri Nederland investeert al jaren in het gebruik van deze gegevens laagdrempelig maken binnen het ArcGIS-platform. Sinds vorig jaar beschikt de bag over een nieuwe URL, per 1 juli komt de oude URL te vervallen.

verkeersongevallen

Kaartlagen verkeersongevallen en wateroverlast nieuw in ArcGIS Content

Op de Esri GIS Tech heeft het content-team van Esri Nederland nieuwe content gelanceerd, waaronder de verkeersongevallenkaart. Lees wat er nieuw is.

Update van de postcodevlakken

Het postcodevlakkenbestand, dat Esri Nederland al enige tijd kosteloos aanbiedt, is vernieuwd. Het bestand, beschikbaar als 100% open data, is onderdeel van ArcGIS Content. De nieuwste versie van het postcodevlakkenbestand is gebaseerd op de BAG van februari 2018 Lees meer

Klimaateffectatlas

Nieuw in ArcGIS Content: thema ‘overstroming’ uit de Klimaateffectatlas

In samenwerking met Climate Adaptation Services (CAS) stelt Esri Nederland informatie uit de Klimaateffectatlas beschikbaar als onderdeel van ArcGIS Content. Het eerste thema ‘overstroming’ is al online. Binnenkort volgen de overige thema’s: wateroverlast, droogte en hitte. Handig voor onder meer lokale overheden, die klimaatstresstesten gaan uitvoeren.