Dé workshop voor GIS-gebruikers die werken aan de Omgevingswet

14 juli 2017

Overheden zijn of gaan aan de slag met de nieuwe Omgevingswet. Ook GIS-afdelingen gaan hier veel van merken. 3D wordt een belangrijk aspect bij de uitvoering van de Omgevingswet over een paar jaar. Daarom introduceert Esri Nederland een nieuwe workshop voor iedere GIS-gebruiker: 3D in het ArcGIS-platform: kansen voor de Omgevingswet. In één dag is de kracht te ervaren van ArcGIS als 3D-omgevingsplatform. 

Inhoud van de workshop

In deze workshop leren de deelnemers hoe ruwe gegevens van de leefomgeving tot een 3D-informatieproduct voor burgers of andere belanghebbenden betekenis krijgen. Dit kan worden gebruikt voor momenten tijdens de ontwerpfase, de participatie of tijdens het toetsingsproces. Na deze workshop kunnen deelnemers met 3D-tools zelf een informatieproduct maken. Deze zijn te gebruiken in de bewustwording bij het communiceren over de mogelijkheden van digitalisering en 3D, in de aanloop naar de nieuwe Omgevingswet.

Ervaring

Robbert van Bakel, geo-adviseur / applicatiebeheerder bij gemeente Bloemendaal/Heemstede was één van de deelnemers tijdens de lancering van deze workshop. Hij deelde zijn ervaring: "De workshop sluit precies aan op waar mijn organisatie zich nu mee bezig houdt: de invoering van de Omgevingswet. Dat dit in 3D gebeurt is een kwestie van tijd, dus fijn dat deze workshop dat heel dichtbij brengt. De kracht van ArcGIS Pro wordt weer duidelijk bij het omzetten van 2D-data naar 3D-visualisaties. Aan het einde van de workshop kon ik zelf 3D-visualisaties maken en deze als interactieve viewer in bijvoorbeeld een StoryMap plaatsen. Er is al zoveel mogelijk met de huidige data/technologie, waar wij nog geen kennis van hadden!"

Meer informatie

Wilt u ook deelnemen aan deze workshop? Bekijk de website voor meer informatie. Heeft u vragen of advies nodig? Neem voor meer informatie contact op met Esri Nederland