Holland a la carte: meest populaire flitspalen

22 augustus 2017

In deze week serveren we je allerlei nieuwswaardige feiten op de kaart. Het aantal verschillende onderwerpen is groot en er is veel te bekijken en te visualiseren. Esri Nederland laat je in samenwerking met BNR Nieuwsradio deze week elke dag een andere kant van Nederland ontdekken, van de meest populaire flitsplekken tot aan de leegstand in Nederland. Kijk hier onder naar de kaart van vandaag.

22.08.2017 De meest populaire flitspaal is op de A13 bij Rotterdam (in 2016)

Te laat voor een afspraak? Even gas geven en je zult net zien dat je geflitst wordt. 

Dat hebben in 2016 zeker 670.000 autorijders bij de Top 5 populairste flitspalen gedacht. De A13 tussen Rotterdam en Den Haag was het populairste meldpunt, blijkt uit een analyse van BNR in samenwerking met kaartenspecialist Esri. De meest populaire flitspalen waren op de A13, N302, A16, A2, A27 en N302 dicht bij Rotterdam, Lelystad, Dordrecht, Amsterdam en Utrecht.

De A13 tussen Rotterdam en Den Haag is de snelweg met de hoogste flitsdichtheid van Nederland. In 2016 is de flitspaal bij Rotterdam 202 keer gemeld bij Flitsmeister. In vrijwel heel Nederland wordt regelmatig geflitst, maar de meeste snelrijders zijn in het Westen van Nederland op de weg.

BNR heeft in samenwerking met Esri Nederland de meest populaire flitspalen op basis van flitsmeister data in kaart gebracht. Deze app met verkeersinformatie waarschuwt een miljoen gebruikers voor flitsers, trajectcontroles en files.

Als je op de pop-up klikt kan je precies zien hoeveel flitsers er bij flitsmeister waren gemeld. Ook de overige 924 flitspalen zijn op de kaart te zien. Als je verder inzoomt kan je ook informatie over deze flitspalen en hoe vaak ze gemeld waren krijgen. Bekijk hier waar de flitspalen bij jou in de buurt staan.

Naast de flitspalen in de kaart te bekijken, is er natuurlijk nog een andere oplossing voor dit probleem.

Niet de snel rijden! Toch geflitst? Via www.boeteberekenen.nl kun je precies berekenen hoe veel je moet betalen.


Kijk hier naar het Nieuwsbericht van BNR.