Holland a la carte: werelderfgoederen in Nederland

25 augustus 2017

In deze week serveren we je allerlei nieuwswaardige feiten op de kaart. Het aantal verschillende onderwerpen is groot en er is veel te bekijken en te visualiseren. Esri Nederland laat je in samenwerking met BNR Nieuwsradio deze week elke dag een andere kant van Nederland ontdekken, van de meest populaire flitsplekken tot aan de leegstand in Nederland. Kijk hier onder naar de kaart van vandaag.

25.08.2017 Werelderfgoederen in Nederland

Het doel van de Werelderfgoed conventie is om als internationale gemeenschap zorg te dragen voor het uitzonderlijke erfgoed op de Werelderfgoedlijst aangezien ze van belang zijn voor de gehele wereld.

Het Koninkrijk de Nederlanden heeft tien werelderfgoederen, negen in Nederland en een op Curaçao. Ze vertellen de bijzondere geschiedenis van ons waterbeheer, burgersamenleving en landontwerp.

Hoewel de werelderfgoederen uniek in de wereld zijn, zijn ze bij Nederlanders niet echt populair, blijkt uit een onderzoek van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Terwijl twee van drie Nederlanders nooit een werelderfgoed heeft bezocht, zijn buitenlandse toeristen enthousiast over de unieke plekken.

Wil jij ook eens een Werelderfgoed bezoeken maar weet je niet waar je ze kunt vinden of heb je eigenlijk geen flauw benul waaraan zij hun plek op de erfgoedlijst te danken hebben? Bekijk het op de kaart van Esri Nederland, specialist in kaarttechnologie. Daarop vind je negen werelderfgoederen, met gegevens van de Stichting Werelderfgoed.nl.

Esri Nederland, specialist in kaarttechnologie, heeft de negen werelderfgoederen met gegevens van de Stichting Werelderfgoed Nederland, in kaart gebracht.

Natuurlijk zijn er nog veel meer plekken in Nederland die uniek zijn. Naast de huidige werelderfgoederen is er ook een Voorlopige Lijst van bezienswaardigheden die op de werelderfgoedlijst willen komen. Welke dat zijn kun je hier lezen.