Nol Witte van Omgevingsdienst Midden-Holland wint GIS Pro Award

11 april 2017

Nol Witte, coördinator functioneel en gegevensbeheer bij Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH), heeft tijdens de Esri GIS Tech 2017 uit handen van CTO Jeroen van Winden van Esri Nederland de GIS Pro Award gekregen. De award is een bekroning voor de voortrekkersrol die hij op GIS-gebied binnen Omgevingsdienst Midden-Holland heeft. Witte zoekt duidelijk verbreding binnen de eigen organisatie door onder andere de handhavers buiten in het veld te voorzien van de juiste informatie op de kaart met behulp van mobiele apps.

Voortrekkersrol

Esri Nederland heeft de GIS Pro Award in het leven geroepen om GIS-professionals die een leidende rol, binnen de eigen organisatie en daarbuiten, innemen een blijk van waardering te geven. Witte heeft niet alleen binnen ODMH een leidende rol in het optimaliseren van de meerwaarde van GIS maar helpt ook andere omgevingsdiensten bij het inzetten van GIS. Daarnaast kijkt Witte altijd vooruit; hij volgt de ontwikkeling van de technologie en vertaalt dit naar processen binnen de omgevingsdienst die hij hiermee kan verbeteren.

Innovaties

Esri Nederland vindt het bewonderenswaardig wat Witte doet binnen zijn organisatie, maar ook daarbuiten. Jeroen van Winden vertelt: “Nol Witte zet regelmatig interne sessies op om de mogelijkheden van nieuwe GIS-technologieën te laten zien. Laatst was er een 3D-sessie waar naar CityEngine en 3D Analyst is gekeken om informatie beter te analyseren. Hiermee is Omgevingsdienst Midden-Holland een van de eerste omgevingsdiensten die 3D-technologie inzet.” Daarnaast presenteert Nol Witte ook op extern, om andere omgevingsdiensten en GIS-gebruikers te inspireren.

Trots

Na de overhandiging van de award nam Nol Witte het woord: ”Ik ben vanzelfsprekend blij en vereerd deze prijs te mogen ontvangen. Ik sta hier wat mij betreft echter ook namens mijn ruim 200 collega’s. Als ergens de kreet ‘alles is geo’ op van toepassing is, is het wel het domein van mijn dienst: de omgeving. Zowel mijn collega’s vanuit de milieuhoek, de collega’s van bouw- en woningtoezicht én niet in de laatste plaats de  inhoudelijk specialisten zijn fervente gebruikers van onze GIS-toepassingen. Zonder hun enthousiasme en drang tot vernieuwing had ik hier nooit gestaan. Het is mij een genoegen een bijdrage te mogen leveren aan de professionalisering van het gebruik GIS en geo-informatie binnen mijn dienst én daarbuiten.”