Esri Technical Certification – 5 antwoorden op uw vragen!

13 juni 2017

Het 'Esri Technical Certification program' zorgt voor erkenning van kennis en kunde in ArcGIS. Daarmee biedt het certificaat een kwalificatie voor het gebruik van Esri-technologie. Veel GIS’ers stellen ons certificerings-gerelateerde vragen. Voor iedereen die soortgelijke vragen heeft, beantwoordt docent Bart Smit daarom de meest gestelde vragen. 

1. Voor wie is het 'Esri Technical Certification program'? 

“Alle professionele GIS-gebruikers, consultants en andere geïnteresseerden kunnen deelnemen aan het 'Esri Technical Certification program' van Esri. Het is bedoeld voor als je wilt aantonen dat je bepaalde kennis in huis hebt.” 

2. Welke typen certificering kan ik behalen? 

“Het 'Esri Technical Certifications program' is passend binnen de meest voorkomende specialistische werkrichtingen en erkent expertise op drie domeinen: Desktop, Developer en Enterprise gebruik van ArcGIS. De certificeringen worden aangeboden op drie niveaus: Entry, Associate en Professional. Door te slagen voor het examen kunt u de ‘Esri Technical Certification’ behalen.”  

Bekijk welke certificering u kunt behalen 

Paint Esri Technical Certification 

3. Levert het volgen van een training bij Esri Nederland automatisch een 'Esri Technical Certification' op? 

“Nee. Wanneer u bij ons een training volgt dan krijgt u van die specifieke training een bewijs van deelname. Het 'Esri Technical Certifications program' gaat een stap verder, het toetst immers op kennis, ervaring en handigheden in het werken met de software. Het is een wereldwijd erkend programma. De trainingen bij Esri Nederland helpen u wel in de voorbereiding voor het uiteindelijke examen van het technische certificeringsprogramma.” 

4. Kan een 'Esri Technical Certification' verlopen? 

“De 'Esri Technical Certifications' verlopen niet. U heeft een examen gedaan voor een bepaalde versie van ArcGIS en voor deze versie bent u gecertificeerd. Examens worden aangepast in overeenstemming met de ‘Esri Product Lifecycle Support Policy’, maar dit heeft geen invloed op de certificaten die zijn uitgegeven voor die versie. Uw bestaande certificaten blijven actief. Het heeft wel zin om een paar jaar later u opnieuw te laten certificeren als de software aanzienlijk anders is geworden.” 

5. Hoe bereid ik mij goed voor op het examen? 

“Het is verstandig om op de website bij het betreffende examen goed te bekijken welke vaardigheden er van u verwacht worden. Er zijn mogelijk vaardigheden die verdere kennis vereisen, ofwel omdat u deze taken mogelijk niet vaak uitvoert of omdat u te weinig kennis hebt om ze te kunnen uitvoeren. Zodra u hebt vastgesteld waar u zich in moet verdiepen, is er een aantal middelen beschikbaar om u te helpen.” 

Voor de voorbereiding 

• Ontdek de ArcGIS Resource Centers voor technische artikelen, blogberichten, de ‘help’ en whitepapers die concepten en vaardigheden bevatten. Handig om de kennis weer ‘op te frissen’. 

• Er zijn bij Esri Nederland trainingen te volgen die u helpen bij de voorbereiding van het ArcGIS Desktop Associate of ArcGIS Desktop Professional certificeringsexamen. 

Bekijk de GIS Bibliografie om te zoeken naar bronnen die nuttig zijn in de voorbereiding van de examens. U kunt de resultaten e-mailen vanuit een GIS Bibliography-zoekopdracht die u doet. 

Een studiegids is beschikbaar voor ArcGIS Desktop Associate-certificering. 

Meer informatie

Bent u benieuwd wie er al gecertificeerd zijn? Bekijk het overzicht 

Heeft u een vraag die er niet tussen staat of wilt u meer informatie ontvangen? Neem contact op met Esri Nederland via +31 10 217 07 00 of e-mail naar