Esri Young Scholar Maud Soetens vertelt over haar ervaringen op de Esri User Conference

8 augustus 2017

De Nederlandse Esri Young Scholar Maud Soetens nam in juli deel aan de Esri International User Conference. Zij presenteerde er onder meer haar StoryMap “Atlas van het hoofdwatersysteem Zuid Nederland”.

In april werd bekend gemaakt dat Maud Soetens, student aan de HAS Hogeschool, de Esri Young Scholars Award 2017 van Nederland heeft gewonnen. De jury wees haar StoryMap, Atlas van het hoofdwatersysteem Zuid Nederland, onderdeel van haar stage bij Rijkswaterstaat, aan als beste inzending. Haar prijs was een bezoek aan de Esri User Conference in San Diego. In juli was het zover en maakte Maud de reis naar San Diego. Zij vertelt over haar ervaringen.

Op de Esri User Conference

“Ik ben een week in de prachtige stad San Diego geweest. In het weekend heb ik de Education GIS Conference bijgewoond, een conferentie helemaal gericht op de educatieve sector. Maandag begon de Esri User Conference met de plenaire sessie en vervolgens de Map Gallery waar ik mijn project kon presenteren. Tijdens de Map Gallery heb ik mijn StoryMap met veel geïnteresseerden gedeeld en veel nieuwe contacten gelegd. De daarop volgende dagen heb ik sessies bijgewoond over onder andere ‘digitizing historic maps’. Daarbij vond ik het interessant om te leren hoe oude kaarten worden behouden door online portalen te creëren vertelt Maud Soetens. “Naast de sessies heb ik de stad bezocht met de andere Young Scholars en met een aantal van hen ben ik goed bevriend geraakt.’’

Op de foto met Jack Dangermond

“Op woensdag was er een speciale award ceremonie waar we onze award kregen en kon ik op de foto met Jack Dangermond." 
"Na de conferentie in San Diego ben ik wat langer gebleven en heb ik Los Angeles 3 dagen verkend. Ik heb genoten van deze mooie reis. Tot slot wil ik alle medewerkers van Esri bedanken voor de betrokkenheid en leuke tijd.”