Voor het goede doel naar de Noordkaap en weer terug

18 januari 2017

Jan van Grootveld en Cris Smeets namen deze maand deel aan de Scan Covery Trial 2017 en registreerden hun tocht op een webmap. De jaarlijkse Scan Covery Trial is een 10-daagse auto(toertocht)avontuur kriskras door Scandinavië. De twee haalden met deze uitdagende tocht sponsorgeld op voor Hulphond, een stichting die mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag helpt door de inzet van een hulphond.

Kaart 

De 7e editie ging op vrijdag 6 januari 2017 van start. Naast sponsoring heeft Esri Nederland ook geholpen bij het inzichtelijk maken van de reis. Ernst Eijkelenboom, product consultant, hielp bij het inrichten van de kaart. Op hun ArcGIS-kaart verschenen GPS-coördinaten, foto’s en filmpjes van de reis.

Schade 

De start van de 10 dagen avontuur van Van Grootveld en Smeets was in Beek (GLD). Al aan het begin van de reis na twee dagen was er pech, de heren gleden van de weg en hun auto liep forse schade op. De voorruit was gebarsten en de ruit van de bijrijder in duizend stukjes. “Weg droom”, dachten beiden in eerste instantie.


Bikkels van de reis

Na een goede nachtrust kon door de vindingrijkheid van beiden de tocht worden hervat. Met ducttape en een transparante deksel van een Ikea-box. Zo konden ze de reis afmaken, onder meer over de eilandengroep Lofoten, waar het Noorderlicht zichtbaar was. Zaterdag 14 januari arriveerden beiden weer in Nederland. “Super blij met onze beker. Uitgeroepen tot Bikkels van de Scan Covery Trail 2017. Mission Impossible volbracht.”


Grotere kaart weergeven...

Ga naar de Facebook-pagina van Team Spitsbergen voor meer foto’s en video’s

Meer informatie

E-mail voor meer informatie naar