Op pad met... Aydemir Cetin van Movares

17 april 2017

Hoe wordt GIS binnen een organisatie ingezet? Die vraag staat centraal in de rubriek 'Op pad met'. Deze keer gaan we op pad met Aydemir Cetin, senior adviseur systeemintegratie bij Movares. In 5 vragen geeft hij zijn visie op assetmanagement en vertelt Cetin over het Assetmanagement Event op 10 mei bij Movares. Dit evenement wordt gehost door Movares waar ze ook een presentatie houden.

Wat is je rol binnen de organisatie?

“Ik ben senior adviseur systeemintegratie. Mijn rol is om zowel interne als externe klanten te adviseren op het gebied van Systeem Integratie en in het bijzonder Business Intelligence. GIS wordt bij Movares gebruikt binnen alle verschillende soorten projecten van de divisie Rail en Ruimte en Mobiliteit. Ik adviseer en ondersteun daarin. Vanaf databeheer, informatiewensen, data-analyses, automatiseren, 3D-simulaties en visualisaties, conversies en interactie met CAD-ontwerpen en integratie met BIM en systems engineering tot en met Mixed Reality.”

Welke meerwaarde biedt GIS bij jullie assetmanagementprocessen?

“Door de komst van ObjectLive en de bijbehorende GIS-viewer, kunnen wij de assetmanagers van diverse grote organisaties voorzien van geo-informatie en analyses in combinatie met de functies, eisen en risico’s.”

Hoe gebruiken jullie het ArcGIS-platform?

“Binnen Movares wordt gebruik gemaakt van ArcGIS Desktop en ArcGIS Server voor de GIS-viewer van ObjectLive. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van de app Collector for ArcGIS, in combinatie met ArcGIS Online. Het gebruik van GIS neemt de laatste jaren toe binnen de projecten, enerzijds door de mogelijkheden ten aanzien van het automatiseren, scripten en workflows en inrichten in ArcGIS Desktop, als ook door de mogelijkheden dat gebruikers zelf hun geografische data kunnen bevragen door middel van ObjectLive met de GIS-viewer, waarin de webservices gepubliceerd worden en koppelingen gelegd worden met relatics (systems engineering)et cetera.”

Wat zijn jullie toekomstplannen?

“De ingeslagen weg wordt momenteel door een GIS-kernteam gestroomlijnd. Er wordt onderzocht welke mogelijkheden het ArcGIS-platform nog meer te bieden heeft. Het maken van webapps, GIS-informatieproducten, ‘slimme’ GIS-viewers, 3D-GIS en de verdere integratie met BIM en ontwerpprocessen”zijn wij volop aan het doorontwikkelen.

Waarom moeten mensen naar het Assetmanagement Event van Esri komen?

“Om erachter te komen hoe je assetmanagement op een verfrissende en vernieuwende manier mogelijk kan maken! In onze presentatie laten we graag zien hoe wij als organisatie de toekomst in assetmanagement zien. En wat de komende periode zeker gaat veranderen en wat dit betekent voor een asset owner.”

Meer informatie over het Assetmanagement Event

Op woensdag 10 mei organiseert Esri Nederland een middag specifiek over assetmanagement. U hoort hoe verschillende organisaties gebruik maken van ArcGIS bij assetmanagement. Movares is hierbij host van het evenement en geeft ook een van de presentaties.

Schrijf u in