Maud Soetens wint Esri Young Scholars Award 2017 met Rijkswaterstaat-kaart

11 mei 2017

Maud Soetens, student aan de HAS Hogeschool, heeft de Esri Young Scholars Award 2017 van Nederland gewonnen. Haar StoryMap, Atlas van het hoofdwatersysteem Zuid Nederland, onderdeel van haar stage bij Rijkswaterstaat, is door de jury aangewezen als beste inzending.

Band met onderwijs en onderzoek

De Esri Young Scholars Award is een initiatief van Esri en onderdeel van het Esri Young Scholars Program. Hiermee benadrukt Esri de bijzondere band tussen onderwijs, onderzoek en Esri zelf. Vanuit Nederland mag er elk jaar één student deelnemen aan het wereldwijde programma. Om in aanmerking te komen voor deze prijs moesten studenten een StoryMap insturen met betrekking tot een project of actueel onderwerp.

De Atlas van het hoofdwatersysteem Zuid-Nederland

Maud heeft recent te horen gekregen dat zij de winnaar is en deel gaat nemen aan het Esri Young Scholars Program, dat onder meer een reis naar de Esri User Conference in juli in San Diego bevat. Maud vertelt over haar deelname: “Mijn StoryMap heet: De Atlas van het hoofdwatersysteem Zuid-Nederland. Door middel van een StoryMap heb ik het complexe hoofdwatersysteem verbeeld en inzichtelijk gemaakt voor een breder publiek. Het hoofdwatersysteem wordt in de StoryMap stap voor stap uitgelicht en behandeld door middel van kaarten, een animatie en een infographic. De StoryMap bestaat uit drie hoofdonderwerpen: waterveiligheid, voldoende water en schoon & gezond water.’’

“Een unieke kans”

“Ik ben ontzettend blij dat ik de Esri Young Scholars Award heb gewonnen. Het is een mooie beloning voor mijn stage. Ik vind het fantastisch dat ik de kans krijg San Diego te bezoeken. Ik ben nog nooit in Amerika geweest dus ik heb er ontzettend veel zin in! Ik hoop veel nieuwe mensen te leren kennen tijdens de reis en de conferentie’’, licht Maud toe.

Het onderwerp is actueel en aansprekend

De jury was enthousiast over de StoryMap van Maud. Het juryrapport vermeldt dat het een zeer complete StoryMap waarin alle middelen goed zijn benut. De StoryMap is actueel en informatief.

Ontvangst prijs in Verenigde Staten

Maud zal, als winnaar uit Nederland, in juli haar project presenteren tijdens de Esri International User Conference in San Diego, Verenigde Staten. Tijdens de Special Achievement in GIS-prijsuitreiking zal zij formeel de prijs in ontvangst nemen. Maud vertelt enthousiast over het winnen van de prijs: “Momenteel zit ik in mijn derde jaar van de opleiding Geo Media & Design. Volgend jaar moet ik op stage in het buitenland. De conferentie is een uitstekende plek om te netwerken voor een buitenlandse stage. De reis zal de perfecte afsluiting zijn van mijn derde jaar. Tot slot wil ik Esri Nederland graag bedanken voor de unieke kans!’’.