John Stuiver wint GIS Pro Award

10 april 2018

John Stuiver, onderwijs en onderzoeksmedewerker van de Wageningen Universiteit heeft tijdens de Esri GIS Tech 2018 uit handen van Joris Bak van Esri Nederland de GIS Pro Award gekregen. De award is een bekroning voor de jarenlange inzet van John Stuiver voor de ontwikkeling van het GIS-onderwijs.

GIS Pro AwardVoortrekkersrol

Esri Nederland heeft de GIS Pro Award in het leven geroepen om GIS-professionals die een voortrekkersrol, binnen de eigen organisatie en daarbuiten, innemen een blijk van waardering te geven. Stuiver ontwikkelt niet alleen al jarenlang het GIS-onderwijs op de Wageningen Universiteit maar doet dit door heel Nederland, en ook wereldwijd. Stuiver stond aan de wieg van de Edu-dag, vertegenwoordigde het onderwijs tijdens een sessie met Esri-oprichter Jack Dangermond in Nederland afgelopen jaar en gaat elk jaar met zijn studenten op bezoek bij verschillende bedrijven in de GIS-wereld. Dit alles om een sterke band tussen onderwijs en bedrijven te creëren en zijn studenten klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Het bewijs van zijn succes zijn de vele studenten van Stuiver die inmiddels werkzaam zijn in de GIS-wereld.

Innovaties

Esri Nederland vindt het bewonderenswaardig wat Stuiver doet in de GIS-wereld. Joris Bak vertelt: “John Stuiver is betrokken en behulpzaam naar zijn studenten toe en is daarnaast ook een aanjager van evenementen rondom educatie. Hij is altijd bezig met het ontdekken van nieuwe technologie en dit vertalen naar de mogelijkheden voor het onderwijs en zijn vakken. Daarbij heeft Stuiver een kritische, maar open houding waarmee hij het onderwijs en ook de technologie uitdaagt en verder brengt.”

Trots

John Stuiver was vereerd met deze blijk van waardering voor zijn werk. “De ontwikkeling van de GIS-wereld is enorm. Ik vind het belangrijk om deze ontwikkelingen te volgen en bekend maken, waar ik ook kom. Mijn uitgangspunt hierbij is altijd: blijf nieuwsgierig, zoek de limieten en keep smiling. De award is hier een mooie bevestiging van.”