Scholieren aan de slag met geo-informatie

7 maart 2018

Tijdens de ‘GLOBE dag’ op dinsdag 27 maart 2018 gaan scholieren aan de slag met ArcGIS om hun data te visualiseren en te analyseren. Die dag vertellen wetenschappers van onder meer Universiteit Utrecht, RIVM en Wageningen Universiteit hoe middelbare scholieren kunnen bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek. Scholieren doen metingen in de schoolomgeving en leren zo zelf onderzoek te doen en daarnaast dragen zij daarmee bij aan het verrijken van kennis over natuur en milieu. Ondertussen zijn er wereldwijd meer dan 150 miljoen metingen verzameld over bodem, water, atmosfeer en natuur in hun schoolomgeving.


Deel kennis!

“Tijdens de Globe dag is het mogelijk om al deze data inzichtelijk te maken met een toegankelijk Web GIS”, vertelt Tom Kuijpers, GIS-onderwijscoördinator van Esri Nederland. Aan de gemaakte digitale geografische kaarten kunnen via ArcGIS Online ook andere datasets en kaartlagen toegevoegd worden, waardoor de kaart nog meer informatie bevat. De scholieren leren hoe ze eenvoudig data kunnen verzamelen, analyseren en symboliseren en de gemaakte kaarten als applicaties kunnen delen met docenten, medeleerlingen, ouders en andere geïnteresseerden. Tom Kuijpers: “Zo wordt het mogelijk om de door scholieren verzamelde kennis over natuur en milieu met een groot publiek te delen.”


Meer informatie of inschrijven

De GLOBE dag vindt plaats op dinsdag 27 maart 2018 bij de Wageningen Universiteit. Bent u een docent en wilt u meer informatie of wilt u zich inschrijven voor de GLOBE dag? Bekijk dan www.globenederland.nl/globedag.