Deze Pro’s ging aan de slag met Mapdesign tijdens de preconference workshop!

18 september 2018

Tijdens deze editie van de preconference workshop leerden deelnemers hoe zij kaarten kunnen ontwerpen die inhoudelijk sterk, eenvoudig leesbaar en aantrekkelijk zijn. Ze ontdekten dé ins en outs van cartografie van een Esri’s beste cartograaf John Nelson.

De workshop

Tijdens deze workshop werden de cartografische vaardigheden van de deelnemers uitgebreid. De aanwezigen gingen aan de slag gaan met het ontwerpen van innovatieve kaarten. Ook werden er handige tips & tricks verstrekt. Vragen als: Hoe kies ik het juiste ontwerp?’ en ‘Hoe maak ik optimaal gebruik van de tools die beschikbaar zijn in ArcGIS?' werden behandeld.

Cartografie en ArcGIS Pro

De deelnemers gingen hands-on aan de slag met diverse voorbeelden in ArcGIS Pro. In deze workshop werd ArcGIS Pro gebruikt, omdat deze ‘bijzonder geschikt’ is om alle cartografische mogelijkheden te benutten.

Spreker: John Nelson

Speciaal voor deze preconference workshop is één van Esri's beste cartografen, John Nelson, naar Nederland gekomen om zijn kennis te delen. John is in het verleden director of Design en cartografie geweest. In zijn huidige functie richt hij zich op user experience design, experimentele cartografie, doceren en het maken van blogs en spreken op conferenties. Bekijk de blogs van John Nelson

Meer informatie

E-mail voor meer informatie naar