Hydrologic sluit aan bij het Esri Partner Network als Silver-partner

31 januari 2018

Hydrologic is onlangs toegetreden tot het Esri Partner Network als Silver-partner.. Hydrologic en Esri Nederland, wereldmarktleider in geografische informatiesystemen (GIS), werken al langere tijd samen in het waterbeheer. Dit is een goede match, want beide organisaties hebben de passie om met hun mensen en software een bijdrage te leveren aan een betere leefomgeving. Hydrologic is leverancier van HydroNET: een beslissingsondersteunend systeem dat ruim 2800 waterbeheerders wereldwijd helpt bij het weer- en klimaatbestendig maken en houden van watersystemen.

Sander Loos, product manager HydroNET. “Dankzij de koppeling met ArcGIS heeft de ontsluiting van de informatie uit HydroNET een nieuw dimensie gekregen. HydroNET vertaalt terabytes aan data van radars, satellieten, grondmetingen, databases en andere bronnen via slimme algoritmen naar informatie op maat voor de waterbeheerder. Deze informatie uit HydroNET wordt via bijvoorbeeld ArcGIS-webmaps en StoryMaps, op een begrijpelijke en gebruikersvriendelijke manier ontsloten, zodat de operationeel peilbeheerder, de bestuurder en ook de burger inzicht krijgen in de huidige en verwachte situatie van het watersysteem en zij zich beter op extreme situaties kunnen voorbereiden.”

Jort Engels, partnermanager Esri Nederland is enthousiast over het partnership: “De koppeling maakt het mogelijk om watergegevens uit HydroNET in het hele ArcGIS-platform beschikbaar te stellen. Eén van de voordelen is dat de watergegevens daarmee organisatiebreed te raadplegen zijn. Feitelijk is het partnership de volgende logische stap in de succesvolle samenwerking die we al hebben. Nu kunnen we echter de samenwerking verbreden en intensiveren, zodat we waterbeheerders nog beter kunnen ondersteunen.”