Esri neemt deel aan Smart City Expo World Congress in Barcelona

12 november 2018

Als aanjager van smart cities neemt Esri Nederland in november deel aan een van de belangrijkste smart city-events in Europa. Het jaarlijkse Smart City Expo World Congress (SCEWC) vindt plaats op dinsdag 13 november tot en met donderdag 15 november in Barcelona. Het is dé ontmoetingsplek voor bedrijven, ondernemers, startups, steden, kennis- en onderzoekscentra die zich bezighouden met smart city-vraagstukken. 

Steden versterken door innovatie samen te brengen 

Het evenement heeft als doel om steden te versterken en stedelijke innovatie over de hele wereld bij elkaar te brengen. Door sociale innovatie te bevorderen, partnerschappen aan te gaan en zakelijke kansen te identificeren, richt het evenement zich op het creëren van een betere toekomst voor steden en hun burgers wereldwijd. Thema’s als ‘Digital Transformation’ ‘Urban Envrionment’, ‘Mobility’, ‘Governance & Finance’, ‘Inclusive & Sharing cities’ staan centraal tijdens deze dagen.

Esri presenteert locatie-analyse 

Op de beursvloer van het evenement is Esri aanwezig.  Samen met andere Esri-distributeurs presenteert Esri Nederland de mogelijkheden van locatie-analyse met ArcGIS in smart city-concepten. De steeds complexere vraagstukken die ontstaan door de groei van steden en de vele betrokken stakeholders en partners vragen om een integrale aanpak en samenwerking. Esri gelooft dat locatie-analyse via het ArcGIS-platform de basis vormt om inzicht te krijgen in het functioneren van stedelijke systemen en om daarmee  datagedreven samen te werken met inwoners en partners. Zo kunnen er betere beslissingen worden genomen. Daarom zijn locatie, ruimtelijke data-analyse en geografische visualisatie  ook een onmisbare elementen in ‘Urban Platforms’.

Op de stand van Esri demonstreert de gemeente Zwolle het project #Senshagen en de SmartZwolle Hub. Dit innovatieve project is een operationele toepassing van ArcGIS Hub, een open platform voor datagedreven samenwerking. 

Innovatiemissie smart cities

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert in samenwerking met onder meer de G5 en de VNG een innovatiemissie naar het congres in Barcelona. Dit is bedoeld voor Nederlandse organisaties die actief zijn op het terrein van smart cities, om hun zakelijke activiteiten of hun netwerk internationaal uit te breiden. In het kader van deze missie participeert Esri Nederland actief in de track ‘Data’, met name over het onderwerp ‘Creating value out of data in the city of the future’.

Ook levert Esri Nederland een bijdrage in de workshop Open Urban Data Platforms. 

Bekijk het programma en lees meer over de innovatie op de VNG website

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de deelname van Esri over dit evenement? Of wilt u meer informatie over wat Esri kan betekenen in uw smart city-ambities? Bekijk de website of neem contact op met Esri Nederland via  of 010 217 07 00.