Gemeente Zwolle wint Special Achievement in GIS (SAG) Award!

12 juli 2018

San Diego, Californië 
Jack Dangermond, president en oprichter van Esri, heeft onlangs op de jaarlijkse Esri International User Conference de Special Achievement in GIS (SAG) Award uitgereikt aan gemeente Zwolle. De SAG Award wordt uitgereikt als blijk van waardering aan organisaties die een bijzondere prestatie hebben geleverd op GIS-gebied. Gemeente Zwolle, geselecteerd uit meer dan 300.000 in aanmerking komende kandidaten, ontving de prijs voor haar innovatieve toepassing van thought leadership op het gebied van 'smart city'.

SAG Award 

De SAG Awards zijn bedoeld om waardering te tonen voor de bijzondere uitdagingen die organisaties met GIS aan zijn gegaan. Organisaties die met deze onderscheiding worden beloond hebben een baanbrekend project achter de rug.  “De Esri International User Conference is een geweldig moment voor onze gebruikers om samen te komen en hun geweldige GIS-toepassingen te delen”, zegt Jack Dangermond, oprichter en president van Esri. “De hier erkende organisaties maken kaarten en gebruiken ruimtelijke analyses om een verschil te maken in de wereld. Wij zijn vereerd dat we deze prijzen mogen uitreiken.”

Marcel Broekhaar, GIS-adviseur bij gemeente Zwolle en mede-ontvanger van de prijs geeft aan: "We doen er alles aan om onze stad optimaal te laten profiteren van de kracht van locatie en het is fantastisch dat we daarvoor deze waardering hebben gekregen. Het inspireert ons om door te gaan en de inwoners en partners nog meer te betrekken bij de opgaven van de stad."  

Smart Zwolle Hub 

Onderdeel van het smart city-project waar Zwolle voor is bekroond is de ‘Smart Zwolle Hub’. De gemeente Zwolle heeft het onlangs live gezet. Met behulp van deze hub gaat gemeente Zwolle aan de slag om de stad beter te laten functioneren dankzij data en slimme technologie. Het eerste initiatief, SensHagen, is ondertussen opgericht en wordt gebruikt om samen met de inwoners van de wijk Stadshagen het lokale klimaat inzichtelijk te maken. Bekijk voor meer informatie de website.

Meer informatie

 Vragen? E-mail voor meer informatie naar