'Doe mee ideeënkaart’ wint StoryMap

14 april 2015

Wilfred Knol van de gemeente Zwolle heeft de eerste prijs gewonnen in de StoryMap-wedstrijd tijdens de Esri GIS Tech 2015. “Er waren 3 hele goede kaarten die alle informatie duidelijk naar de gebruiker overbrengt”, luidde het algemene oordeel over de 3 genomineerden. Dit jaar werd de winnaar daarom gekozen door de bezoekers van de Esri GIS Tech. GIS-analist Wilfred Knol nam de prijs in ontvangst. De gemeente Zwolle is voor haar digitale kaarten en geografische analyses gebruiker van Esri’s ArcGIS-platform. Organisator van de StoryMap-wedstrijd was Esri Nederland in samenwerking met de AGGN (ArcGIS Gebruikersgroep Nederland).

Top-3

De 12e Esri GIS Tech, met bijna 1000 deelnemers, vond plaats op 14 april in het WTC van Rotterdam. De gemeente Zwolle deed mee aan de StoryMap-wedstrijd met de inzending: ‘Doe mee ideeënkaart’. In totaal waren er 20 inzendingen van bedrijven, universiteiten, gemeenten, waterschappen en andere organisaties. Onder de inzendingen werden unieke StoryMap T-shirts verloot. De top 3 bestond uit de volgende inzendingen: De strooiroute kaart van de gemeente Oss – gemaakt door GeoCo, Jaarverslag in kaart van Rijkswaterstaat – gemaakt door Merkator en de Doe mee ideeënkaart van de gemeente Zwolle.

Bekijk deze StoryMaps:

Bekijk alle inzendingen


Eenvoudig inzichtelijk

De jury - bestaande uit Kees Schotten (AGGN), Marc Hoogerwerf (AGGN), Joris Bak en Jeroen van Winden (beiden Esri Nederland) en Tamara van der Doorn (winnaar StoryMap-wedstrijd 2014) - beoordeelden de 20 inzendingen op de originaliteit van het idee, grafische elementen, waarde voor de organisatie en het onderwijs en het innovatief gebruik maken van de StoryMap-mogelijkheden. Kees Schotten licht de keuze voor de drie genomineerd toe: “Zij scoorden op meerdere onderdelen goed.”