Esri International User Conference 2016: werken aan een slimmere wereld

30 juni 2016

In het Convention Center van San Diego (VS) ging maandag 27 juni de Esri International User Conference van start. Jack Dangermond, directeur en oprichter van Esri, ging in op ArcGIS-gebruik van organisaties wereldwijd. Onder meer kaarten van Buiting Advies en MWH Global kwamen voorbij tijdens de 'plenary'. 

Dangermond ging in op zijn visie hoe geografie het mogelijk maakt om een slimmere wereld te creëren. Esri-medewerkers presenteerden producten en ontwikkelingen, zoals: Insights for ArcGIS, GeoAnalytics Server, 10 smart 3D-steden, De Levende Atlas, ArcGIS Pro 1.3, imagery en drones, realtime GIS. 

De jaarlijkse Esri User Conference vindt plaats van 27 juni tot en met 1 juli 2016. Ruim 16.000 deelnemers nemen van maandag tot en met vrijdag deel aan dit grootste, wereldwijde GIS-evenement. Meer dan 60 Nederlanders nemen dit jaar deel aan de conferentie. 

Awards werden dit jaar ook uitgereikt. Onder meer Havenbedrijf Rotterdam en de Nederlandse verzekeraar ASR. Ook zijn er Nederlandse bijdragen aan het programma. Ken Arts (hij won de Young Scholar Award) gaf een presentatie op de Map Gallery.

Bekijk video's van de eerste dag van de Esri International User Conference...

Volg de Esri UC via @EsriUC op Twitter en via de website.