GeoWeb Gebruikersdag zet kansen die geo-informatie biedt centraal

7 maart 2015

Op woensdag 4 maart vond de 12e GeoWeb Gebruikersdag plaats. Deze dag werd georganiseerd door Grontmij en Esri Nederland. Maar liefst 200 mensen waren aanwezig bij gastheer Achmea, in het Achmea Congrescentrum te Zeist. De kansen die geo-informatie biedt aan de huidige gebruikers van GeoWeb en hun organisatie, stond centraal op deze dag. Een thema dat aansloeg en veel organisaties naar Zeist trok. 

Achmea

Na de opening en het welkomstwoord van René Colijn (Esri Nederland) hield Achmea een interessante en verrassende presentatie over hoe GeoWeb door hen wordt ingezet op zowel de zakelijke als particuliere markt. Ook vertelden zij hoe dit leidt tot tot beperking van risico’s, verlaging van verzekeringskosten, efficiëntie en betere klantenservice. 

Nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden

Daaropvolgend nam Marina Bösche (Esri Nederland) ons mee op ontdekkingsreis in GeoWeb 5, waarbij nieuwe functionaliteiten en verbeteringen werden gepresenteerd. Arjan Wilkens (Grontmij) en René Colijn pakten het stokje over, waarbij een doorkijk werd gegeven naar de ontwikkelingen van GeoWeb in de toekomst. Ook werd er inzicht gegeven in de gevolgen van het niet door ontwikkelen van Silverlight, door Microsoft, op de korte en lange termijn. Er werd een duidelijk advies gegeven naar alle aanwezigen: ga gebruikmaken van HTML5. 

Aansprekende voorbeelden uit de praktijk en slimme koppelingen met andere applicaties

Tot slot werd de presentatie van Marcel Steenis (Grontmij) enthousiast ontvangen, waar veel voorbeelden van specifieke GeoWeb-toepassingen aan bod kwamen zoals analyses van verkeersongelukken, IMBY, GEONIS Blaeu en de populaire brievengenerator. Er kwamen positieve reacties vanuit de zaal n.a.v. de voorbeelden van koppelingen tussen GeoWeb en andere applicaties zoals SAP en SharePoint. 

Gebruikers aan het woord

Na het plenaire deel konden de deelnemers verschillende sessies bijwonen van o.a. de Provincie Zuid-Holland, ProRail, Rijkswaterstaat, gemeente Leeuwarden, Hoogheemraadschap van Delfland, gemeente Den Haag, Havenbedrijf Rotterdam en nog veel meer organisaties (12 in totaal). Er was gedurende de dag voldoende ruimte om onder het genot van een hapje en drankje met collega’s kennis te maken en ervaringen uit te wisselen. Ook werd er volop van de gelegenheid gebruik gemaakt om vragen, tips of ontwikkelingen met GeoWeb-experts te bespreken op het informatieplein.

Bekijk de presentaties 

Alle presentaties van de gebruikersdag zijn nu online beschikbaar. U kunt de presentaties downloaden en bekijken door hier in te loggen (klantenportaal van Grontmij). Heeft u nog geen account? Meld u dan aan!

Hartelijk dank!

Het was een geslaagde dag, de input van iedereen die aanwezig was wordt enorm gewaardeerd en zullen wij gebruiken om onze software en dienstverlening nog verder te verbeteren.

Heeft u behoefte aan meer informatie over GeoWeb of over onderwerpen die tijdens de GeoWeb Gebruikersdag aan bod zijn geweest? Neemt u dan contact op met René Colijn of Marcel Steenis, wij helpen u graag verder.