Havenbedrijf Rotterdam wint Special Achievement in GIS Award

19 juli 2016

Jack Dangermond, president en oprichter van Esri, reikte op de Esri International User Conference in San Diego voor de tweede keer een Special Achievement in GIS Award (SAG) award uit aan het Havenbedrijf Rotterdam. 

Blijk van waardering

Jaarlijks wordt tijdens de Esri International User Conference via de SAG-award een blijk van waardering gegeven aan een organisatie die een bijzondere prestatie op het gebied van geo-informatie heeft geleverd.

Tweede SAG-award voor implementatie locatieplatform

Havenbedrijf Rotterdam ontving twee jaar geleden een award voor het project PortMaps. In PortMaps kunnen medewerkers in maximaal drie klikken geografische informatie raadplegen, delen en analyseren.  Inmiddels heeft het Havenbedrijf het vierjarige programma Port Object Information (POI) afgerond voor het migreren van verschillende systemen naar één PortMaps. Dit programma is op tijd en binnen budget afgerond en geeft meer dan 600 medewerkers van het Havenbedrijf toegang tot essentiële informatie, toegespitst op de behoeften die zij hebben voor het uitvoeren van hun dagelijkse werk.                                      

Trots

Erwin Rademaker, programmamanager POI na het winnen van de award: “Wat ben ik ongelofelijk trots op mijn projectteam! We hebben binnen het programma POI voor de tweede keer een SAG Award gewonnen. Eerst met de implementatie van ArcGIS (PortMaps) in 2014, nu met de implementatie van Geodesign (Groeien Binnen Grenzen). Volgens mij ook binnen Esri een unieke prestatie!”  

v.l.n.r. op de foto: Frits Apeldoorn, Erwin Rademaker, Jack Dangermond en Paul de Beijer