Herman Voet wint eerste GIS Pro Award

14 april 2015

Herman Voet van de provincie Noord-Brabant kreeg tijdens de Esri GIS Tech 2015 uit handen van Jurgen ten Siethof, directeur van Esri Nederland, de allereerste GIS Pro Award uitgereikt. De award is een bekroning voor de substantiële bijdrage die Herman Voet als specialist nieuwe toepassingen geo-informatie al jarenlang levert aan het succesvol gebruiken van ArcGIS - binnen én buiten zijn eigen organisatie. 

De kaart in handen van iedereen 

De Brabander is de eerste die de award heeft gekregen. Esri Nederland heeft deze award in het leven geroepen om GIS-professionals die een leidende rol, binnen de eigen organisatie en daarbuiten, innemen een blijk van waardering te geven. Het GIS-werkveld is erbij gebaat dat er pioniers zijn die het werkveld verbreden en mensen de kracht van geo-informatie laten inzien en ervaren. Zo komt de kaart in handen van iedereen.  

Voorbeeld voor andere organisaties

Esri Nederland kijkt met bewondering naar het werk van Herman Voet. Jurgen ten Siethof vertelt: “Herman stimuleert het gebruik van GIS binnen de provincie Noord-Brabant door actief andere afdelingen op te zoeken en te inspireren en te helpen met geo-informatie. Dat wordt ook buiten de organisatie opgemerkt. Herman heeft de afgelopen jaren diverse nieuwsgierige organisaties ontvangen om hen meer te vertellen over het gebruik van GIS. Ook internationaal draagt Herman zijn steentje bij. Op de Esri International User Conference in San Diego heeft hij afgelopen jaar samen met collega Erik van Os van de afdeling projecten en vastgoed verteld hoe zij SAP en GIS geïntegreerd hebben. Eén van de voorbeelden waar GIS buiten de eigen afdeling wordt gebruikt.”

Bekijk een video over de koppeling met SAP:

Altijd de ruimte gekregen

Na de overhandiging van de award nam Herman Voet het woord: “Ik vind het een eer om deze eerste GIS Pro Award te mogen ontvangen en ben er erg blij mee, ofwel content zoals we in Brabant zeggen. Van de provincie heb ik altijd de ruimte gekregen, en vaak ook genomen, om nieuwe ideeën te ontwikkelen. Ik ben trots op de integratie van GIS met andere systemen zoals SAP.  Het mooie daarvan is dat de gebruikers zelf de kaart daadwerkelijk in handen krijgen. Daar hoeven wij als GIS-specialisten niet meer tussen te zitten. De gebruikers kunnen zelf hun eigen geo-informatie genereren. Het gebruik en de toepassing van GIS keert dus weer terug naar de basis waar het uit voortgekomen is; de vakinhoudelijke afdelingen.”