Prominente rol voor de Leefomgeving tijdens de Esri GIS Conferentie

29 juli 2015

De komende jaren is de overheid druk met het schrijven en implementeren van de Omgevingswet. Deze wet zet in op een aantal verbeterdoelen, zoals meer gebruikersgemak, snellere en betere besluitvorming en minder onderzoekslasten. Om deze doelen te bereiken is digitale informatievoorziening cruciaal en dit wordt vormgegeven onder de naam Laan van de Leefomgeving. Daarom staat op donderdag 24 september, tijdens de Esri GIS Conferentie, de Laan van de Leefomgeving centraal in een track van het middagprogramma.

Track Leefomgeving

Het streefbeeld van de Laan is dat in 2024 alle beschikbare informatie benodigd voor een ruimtelijke ontwikkeling met een klik op de kaart beschikbaar is. In de track staat centraal op welke manier geografische informatie kan helpen hoe de doelen van de Omgevingswet en Laan voor de Leefomgeving in de praktijk te realiseren zijn. In drie presentaties worden diverse vraagstukken uit de leefomgeving besproken.

Nu al aan de slag

Tijdens de presentatie: “Nu al aan het werk met de Laan van de Leefomgeving” laten MUG Ingenieursbureau en Rho Adviseurs zien hoe ze al met meerdere partijen bezig zijn te werken in de geest van de Laan. Ze bieden een digitaal platform aan op basis van ArcGIS Online, waar alle informatie rond de Laan op de kaart beschikbaar wordt gesteld. Lees meer over deze presentatie en andere presentaties uit deze track.

Inschrijven

Inschrijven is nu mogelijk! Kies tijdens het inschrijven bij 'sessievoorkeur' voor de presentaties uit de Leefomgeving-track.                                   

Inschrijven

 

 

Om in te schrijven heeft u een account nodig voor het portaal Mijn Esri. Heeft u nog geen inloggegevens? Ga dan naar Aanvragen inloggegevens.