Samenwerking in Waterkracht bekroond met Special Achievement in GIS Award

24 juli 2015

Jack Dangermond, president en oprichter van Esri, reikte gisteren de Special Achievement in GIS Award (SAG) persoonlijk uit aan Johan Reefman van het samenwerkingsverband Waterkracht voor het project GEONIS Blaeu.

Blijk van waardering

Jaarlijks wordt tijdens de Esri International User Conference via de SAG-award een blijk van waardering gegeven aan een organisatie die een bijzondere prestatie op het gebied van geo-informatie heeft geleverd.

GEONIS Blaeu

Waterkracht bestaat uit de waterschappen Groot Salland, Reest en Wieden, Rijn en IJssel, Vechtstromen en Zuiderzeeland. Vorig jaar hebben zij samen de keuze gemaakt voor GEONIS als basis van het nieuwe geografisch informatiesysteem. GEONIS Blaeu is de vervanger van IRIS en sluit perfect aan op de werkprocessen van de waterschappen. Het is gebaseerd op de krachtige en robuuste standaard-technologie ArcGIS en GEONIS waardoor het ontwikkelen van maatwerk niet nodig was.

Samenwerking beloond

Johan Reefman, adviseur geo-informatie bij waterschap Vechtstromen, is trots dat hij de award in ontvangst mocht nemen: “Dit project is van meet af aan opgepakt vanuit een gezamenlijk belang van alle partners. Daardoor zijn we er in geslaagd een beter resultaat te bereiken dan in het geval van een opdrachtgever-opdrachtnemer relatie het geval was geweest”, zegt hij. “Met deze award wordt de kwaliteit van de samenwerking beloond, zowel de samenwerking tussen de waterschappen als de samenwerking tussen de waterschappen en het bedrijfsleven.

Intensieve samenwerking

Jurgen ten Siethof, directeur bij Esri Nederland, legt uit waarom Waterkracht de award heeft gewonnen. “Door de intensieve samenwerking tussen de waterschappen en de experts van Esri Nederland, Royal HaskoningDHV en MUG Ingenieursbureau hebben we kennis van de werkprocessen van de waterschappen en de technische kennis letterlijk en figuurlijk bij elkaar gebracht: er werd in 1 ruimte gewerkt. Zo konden we juiste keuzes gemaakt worden. Door standaardtechnologie te configureren konden de waterschappen snel aan de slag met een systeem wat flexibel op nieuwe wensen kan inspelen.”