Special Achievement in GIS Award voor a.s.r. vastgoed vermogensbeheer

24 augustus 2016

Jack Dangermond president en oprichter van Esri heeft onlangs de Special Achievement in GIS Award (SAG) award uitgereikt aan a.s.r. vastgoed vermogensbeheer. De SAG-award wordt uitgereikt als blijk van waardering aan organisaties die een bijzondere prestatie hebben geleverd op GIS-gebied. 

Inzicht in de beleggingsportefeuille

De landelijke beleggingsportefeuille van a.s.r. vastgoed vermogensbeheer bestaat uit meer dan 34.000 hectare grond. Deze grond is verspreid over heel Nederland en wordt door middel van pacht- en erfpachtconstructies gebruikt voor agrarische doeleinden. De vermogensbeheerder gebruikt het ArcGIS-platform om meer inzicht in hun portefeuille te krijgen. Met het ArcGIS-platform kan a.s.r. sneller en beter haar portefeuille beheren, doordat informatie van de portefeuille wordt geïntegreerd met geografische informatie. Er wordt op een andere wijze inzicht verschaft in risico’s, de spreiding en het rendement van het landelijk vastgoed. Het ArcGIS-platform ondersteunt a.s.r. in het halen van het beste rendement, door bijvoorbeeld risicospreiding in hun portefeuille goed en gedetailleerd toe te passen.

Mooie bekroning

Kenny Zartarian, manager property management landelijk vastgoed & woningen en Raymond Gennissen, portefeuille manager landelijk vastgoed van a.s.r. vastgoed vermogensbeheer zijn erg enthousiast over de waardering. Zartarian: “Het ArcGIS-platform laat grote hoeveelheden aan data eenvoudig en overzichtelijk op de kaart zien. We zijn met een paar mensen hieraan begonnen en we zien dat steeds meer mensen in onze organisatie enthousiast raken. Deze award is een mooie bekroning. De volgende stap is om ook ArcGIS ‘in het veld’ te gaan gebruiken, zodat er een directe koppeling is tussen werkzaamheden in het veld en het kantoor.”

Een nominatie voor de SAG-award wordt persoonlijk beoordeeld en geselecteerd door Jack Dangermond, president en oprichter van Esri.

Meer informatie

E-mail voor meer informatie naar