Zonnebril op, een kaart in je hand en genieten maar

17 november 2015

De meeste grote evenementen van dit jaar zijn achter de rug. De voorbereidingen voor het festivalseizoen 2016 worden inmiddels op alle fronten getroffen. Een evenement met digitale kaart is gangbaar; zo zien de bezoekers via hun smartphone waar ze moeten zijn en kunnen omwonenden en veiligheidsdiensten geïnformeerd worden. 

Nederlandse buitenevenementen

Jaarlijks vinden in Nederland duizenden evenementen in de buitenlucht plaats. Het hele jaar kunnen mensen genieten van een divers aanbod en worden kaarten gebruikt om bezoekers te informeren. Denk aan evenementen als festivals (voorbeeld), motorwedstrijden (voorbeeld), marathons (voorbeeld) en Koningsdag (voorbeeld).

Woodstock Festival

Ook het Woodstock Festival in Polen, dat jaarlijks zo’n 750.000 muziekliefhebbers trekt, had digitale kaarten beschikbaar. De kaarten hielpen niet alleen om de festivallocaties en podia te vinden, ze ondersteunden ook de logistieke zaken voor de diensten en het beveiligingspersoneel.

Voor de bezoekers

Vier thematische kaarten begeleidden de muziekfans tijdens hun reis en verblijf op het terrein van het Woodstock Festival. Het eerste informatieproduct gaf antwoord op de vraag: ‘Hoe reis je met de trein, bus, auto of motor naar het festival en hoe kom je binnen?’ Voor de treinreizigers was er een alternatieve webmap met routes van speciale ‘MusicRegio-treinen’, inclusief informatie over de dienstregeling en de prijzen. Daarnaast werden alle belangrijke voorzieningen, zoals medische faciliteiten, kampeergebieden en catering op de kaart gezet en was er een overzichtskaart van de podia met line-up.

Voor de veiligheid

Via een portaal werden gespecialiseerde Woodstock Festival-kaarten beschikbaar gemaakt voor de politie, brandweer en medische hulpdiensten. Zij zorgden voor een goede verspreiding van hun personeel op het terrein en konden bij incidenten snel ter plaatse zijn. Elk incident werd op de kaart geplot, waardoor snel naar de plek kon worden gegaan. “De organisatoren en de veiligheidsdiensten konden via de kaart direct informatie toevoegen en inzien”, zegt Robert Jędrzejczak, project - coördinator bij Esri Polska.

Meer informatie

E-mail voor meer informatie naar  


Bekijk de StoryMap ‘Access to 21st Woodstock Festival Poland’