Aardrijkskundedocenten op veldwerk tijdens de KNAG-dag

10 oktober 2014

Dennis Hunink van Topografie in de Klas en Jan Willem van Eck en Willem Jan Vierbergen van Esri Nederland geven gezamenlijk een workshop op 7 november aanstaande tijdens de KNAG Onderwijsdag in Almere. Elk jaar organiseert het KNAG deze dag voor geografen in het onderwijsveld. Gedurende de dag kunnen docenten plenaire lezingen volgen, maar ook actief kennis maken met de mogelijkheden door middel van workshops en excursies.

Veldwerk in Almere

Tijdens de workshop laat Dennis Hunink, aardrijkskundedocent en bedenker van Topografie in de Klas, samen met Willem Jan Vierbergen zien hoe ArcGIS, en in het bijzonder de Collector for ArcGIS-app, gebruikt kan worden tijdens een excursie met leerlingen in het veld. De docenten die deelnemen aan de excursie kunnen dit niet alleen zien, maar ook gelijk ervaren tijdens een tocht door Almere.

Het onderwijs inspireren

Esri en het onderwijs zijn nauw met elkaar verbonden. Het is belangrijk, vindt Esri Nederland, dat scholieren en studenten vroeg kennis maken met de kracht van geografie en het ArcGIS-platform. Zo kunnen ze nieuwsgierig worden naar de mogelijkheden en op ontdekkingstocht gaan. Door middel van deze workshop probeert Esri Nederland aardrijkskundedocenten te inspireren om gebruik te maken van ArcGIS in het onderwijs.

Aanmelden

Wilt u zelf graag aanwezig zijn bij de workshop? Aanmelden kan nog, er zijn nog een aantal plekken beschikbaar! Kent u een aardrijkskundedocent? Laat hem/haar kennismaken met het gebruik van ArcGIS op school en vertel over de KNAG-dag op 7 november. 

Wilt u meer weten over het gebruik van ArcGIS in het onderwijs? Neem dan contact op!