Tensing Gold Partner van Esri

13 januari 2016

Tensing is onlangs benoemd tot Esri Gold Partner. Met deze stap bevestigen beide organisaties de jarenlange intensieve samenwerking. Het is eveneens een erkenning van de kennis en focus die Tensing heeft opgebouwd in geo-ICT.

Meer investeren

"Tensing is zeer verheugd en vereerd met de Esri Gold Partnership-status", aldus Tensing CEO Martin Knook. "Tensing gaat nog meer investeren in deze belangrijke relatie en onze Europese en Amerikaanse activiteiten uitbreiden. We verhogen de focus op onze wereldwijde Esri GIS Consulting-services en continueren onze productontwikkeling op het ArcGIS-platform", legt Martin Knook uit.

Standaard onderdeel

Tensing maakt gebruik van het ArcGIS-platform bij productontwikkeling, projecten en dienstverlening aan klanten. “Geografische informatie is een standaard onderdeel geworden van zowel ons privé- als zakelijke leven en steeds meer organisaties beseffen dat”, zegt Dave Laurier, directeur van de unit GIS Consultancy bij Tensing.

Expertise

“Door deze informatie via het innovatieve ArcGIS-platform te combineren met informatie uit andere systemen kunnen antwoorden worden gegeven op nieuwe vragen. De specifieke kennis rondom geo-ICT is echter niet altijd binnen de eigen organisatie aanwezig. Tensing heeft een groot team van Esri-gecertificeerde professionals om organisaties te ondersteunen met advisering en implementaties van ArcGIS-oplossingen. We zijn trots dat onze expertise wordt erkend door de toekenning van het Gold partnership door Esri.”

Geografische informatie beschikbaar

Tensing’s geavanceerde meldkamersoftware CCR360 is gebaseerd op het ArcGIS-platform. “Geografische informatie wordt ook steeds vaker gebruikt ten behoeve van de Openbare Orde en Veiligheid”, aldus Dirk Verbeek, directeur van Tensing Safety en Security.

Intensieve samenwerking

Met het Gold Partnership zet Tensing de groei van de geo-ICT-diensten (consultancy, support en beheer) en producten verder voort. Jort Engels, partnermanager van Esri Nederland: “Tensing en Esri Nederland werken al vele jaren intensief samen.”

Logische stap

De business unit GIS Consulting van Tensing richt zich op diverse vormen van GIS-consultancy en focust zich daarbij op het ArcGIS-platform, zegt Engels. “GIS Consulting heeft een duidelijke visie en strategie in de verdere opbouw en het onderhoud van de GIS-kennis van haar medewerkers, via een jaarlijks bedrijfsbreed GIS-opleidingsplan en doelen. Gezien deze ontwikkelingen voelt de stap naar een Gold-partnership als logisch en natuurlijk.”