TomTom kiest voor leermethode distance learning van Esri Nederland

9 februari 2016

Blijven leren en investeren in kennisontwikkeling is belangrijk. De tijd hiervoor vinden blijkt een steeds grotere uitdaging, zeker als het gaat om meerdaagse trainingen volgen. TomTom ervaart dit ook en volgde daarom trainingen via de methode distance learning van Esri Nederland. Wilfried Coppens, teamcoördinator van de afdeling Maps bij TomTom, deelt zijn ervaringen over dit traject: “Dit was de juiste leermethode en het past bij ons bedrijf.”

Visueel maken van gegevens

ArcGIS werd bij TomTom al op verschillende afdelingen gebruikt in de organisatie. “Wij gebruiken ArcGIS vooral voor het controleren en aanpassen van data, denk hierbij aan nieuwe rotondes, wegen en snelheidsaanpassingen.” Bij de afdeling Maps, waar Coppens werkzaam is, houdt het team zich vooral bezig met het valideren en verwerken van de wijzigingen. Met ArcGIS kunnen zij de gegevens visueel goed in kaart brengen.

 

Naar een hoger niveau

Een van de kernwaarden van TomTom is investeren in  kennis van het personeel. “We wilden ons team naar een hoger niveau brengen.” Daarom waren ze op zoek naar een geschikte trainingsmethode voor hun team. Kennis van de lokale markt is erg belangrijk en daarom heeft TomTom vestigingen over heel Europa. Omdat hun collega's wel over dezelfde kennis moeten beschikken, is het volgen van een training in de vorm van distance learning voor hun ideaal. Coppens: “Onze collega's in Groot-Brittanië en in Nederland konden vanaf hun eigen locatie inloggen en zo gebruik maken van de online leeromgeving en zelfs ArcGIS.”

Virtual Classroom

Voorafgaand aan de trainingen is de inhoud met Gerhard Hazelhof, docent bij Esri Nederland, goed afgestemd. Gerhard Hazelhof: "Het voordeel van leren op afstand is dat de cursisten vanaf hun eigen locatie met elkaar en met de docent kunnen overleggen en van elkaars vragen kunnen leren. Daarbij kan de docent iedere deelnemer begeleiden door de lesstof, net zoals dat bij een klassikale training het geval is." Ook Coppens kijkt met plezier terug: “Het was een geslaagde methode en een goede training. Je hebt alle voordelen van een klassikale training, de docent is direct beschikbaar voor vragen, je kunt de oefeningen doorlopen maar dan wel vanaf je eigen locatie”.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over distance learning? Neem dan contact op met Esri Nederland Opleidingen via opleidingen@esri.nl of +31 (0)10 217 07 00.