Extra zoomniveaus verbeteren kwaliteit

11 december 2015

De basiskaarten van het Rijksdriehoekstelsel (RD_New) werden een aantal maanden geleden uitgebreid met twee extra zoomniveaus: 15 en 16. Dit voorziet bij Heijmans in een behoefte. Vooral voor veldmedewerkers die in hun eigen gebied assets, die dicht bij elkaar liggen, willen bekijken of intekenen zijn de extra niveaus erg handig. 

Procesoptimalisatie

Dat dit handig is, ervaart Pieter van Dueren den Hollander. Hij is afdelingsleider procesoptimalisatie bij Heijmans en was blij dat de extra zoomniveaus werden toegevoegd. Heijmans combineert activiteiten in vastgoed, woningbouw, utilities en infra in de werkgebieden wonen, werken en verbinden.

Hoger detailniveau

Van Dueren den Hollander: “De basiskaarten zijn belangrijk voor onze referentie. Waar zijn we precies? Waar liggen de assets precies? Met de extra zoomniveaus kunnen we de assets meer op detailniveau bekijken, waardoor we onze eigen geografische informatie op een hoger detailniveau kunnen gebruiken. Dit geldt voor kabels- en leidinginformatie, maar is ook bij inspecties.” 

Kwaliteitsverbeteringen

De GIS-specialisten uit het team Informatie- en Datamanagement van Pieter van Dueren den Hollander faciliteren onder andere hun collega’s in het veld bij het digitaal en uniform verzamelen van data. Verzamelde data wordt bevraagd en geanalyseerd, resultaten worden gevisualiseerd en gecommuniceerd. Van Dueren den Hollander: “De extra zoomniveaus stelden ons zo in staat om kwaliteitsverbeteringen toe te passen in de dagelijkse praktijk.” 

Resampling

Een basiskaart bepaalt het maximale zoomniveau. Het is nu mogelijk om in te zoomen tot zoomniveau 16 (tot op schaal 1:187,5) op de basiskaarten Topo, Canvas, Straten, AHN en luchtfoto’s. De afbeeldingen van level 14 (schaal 1:750) worden via resampling (inzoomen) weergegeven op de levels 15 en 16. De ingezoomde niveaus zijn te gebruiken in het hele ArcGIS-platform.

Meer informatie

E-mail voor meer informatie naar