Bodemrisicokaart voor grondroerders

20 januari 2016

Wat is de staat van de bodem en het veiligheidsniveau ervan? Advies- en ingenieursbureau MWH maakte met ArcGIS de Bodemrisicokaart, een digitale kaart van Nederland waarop alle informatie over de kwaliteit van de bodem bij elkaar komt.

Met de Bodemrisicokaart kunnen bedrijven snel de veiligheidsklasse van de bodem zien, zodat de vereiste voorbereidingen kunnen worden getroffen. Dit zorgt voor minimale vertraging voor iedereen die in de grond aan het werk moet, zoals kabel- en leidingbedrijven. Op de mobiel toegankelijke Bodemrisicokaart is direct alle beschikbare informatie in te zien, en als er onvoldoende gegevens beschikbaar zijn, kan met een druk op de knop direct aanvullend onderzoek worden aangevraagd. Kaartraadplegingen worden gelogd en zijn daardoor aantoonbaar voor verantwoording.

Arthur Coevert, accountmanager bij MWH, vertelt: “We hebben alle openbaar beschikbare informatie over de bodem in ArcGIS samengevoegd en vertaald naar veiligheidsklassen. Daardoor kunnen we het op een uniforme manier delen. Onze klanten kunnen nu sneller en effectiever werken.” De Bodemrisicokaart heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om tekeningen in te laden om van tevoren een traject te beoordelen en voorkomt zo onaangename verrassingen in een later stadium.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=mTHXv7Fn0QE

Lees meer over de Bodemrisicokaart
Lees meer op Cobouw.nl: Risicokaart bodem voor grondroerders